Höstfiske i Nappstraumen!

Denna veckan som har varit så har det varit ett riktigt höstväder på lofoten. Däremot så gillar hälleflundrorna sånt väder nu när temperaturen sjunker. Det kan vara ett riktigt pannbens fiske nu på hösten för att hitta de fläckarna där fisken står på. Men efter mycket kämpande i ur och skur så får man ett resultat och det kan man säga att vi fick i slutet av denna veckan. 

Rödspätta fisket är också grymt bra nu på hösten. Det är även en bra plan B om det är så att det blåser för mycket eller om man bara vill variera sitt fiske nu på hösten. Det kom upp flera fina rödspättor runt 50 cm. En av de största rödspetterna vägdes in på 1,7 kg och var 56 cm.

Som sagt, hälleflundra fiske på hösten är både roligt och bra. Men man får vara beredd på att lägga tid och kämpa för fiskarna man får. Det kom upp ett helt gäng fina fiskar under dom dagarna vi var ute på havet. Många av fiskarna låg runt 1 m. Det kom även upp ett par större fiskar som mättes in på fantastiska 195 cm, 170 cm och 145 cm. Ut över de magiska fiskarna så var det även några bra fiskar runt 120 cm också som kom upp. Det är ett fantastiskt höstfiske från Nappstraumen. Och bättre blir det bara framöver. 

Det kom upp några bonus torskar under dagarna vi lik och kämpande på hälleflundran. Den största torsken som kom upp stod Björn för. Torsken vägdes in på 11 kg, som är en bra torsk denna tiden på året. De andra torskarna var runt 4-5 kg som kom upp. 

 

  Hälsningar// Calle & Kristian