Kraftiga vindar från Nappstraumen!

Den veckan som har varit så har vi verkligen haft det tufft och svårt fiske har på lofoten. Det har varit så mycket vind och kraftiga vindar så att det har varit svårt att ta sig ut utanför hamnen några av dagarna. När vi väl har kommit ut så har det blivit fiske i närområdet och så har det blivit korta turer innan man får ta sig hem igen för att  mer vind kommer på oss. Trots de svåra och jobbiga förutsättningarna som vi har haft så har gästerna krigat på när vi väl har kommit ut och härdat ut fram tills när det kommer en lucka. 

Fisket de senaste dagarna har varit i närheten av Nappstraumen. Vi har försökt på Torsk, sej och bleka. Även fiske efter hälleflundra och rödspättan har gjort av våra gäster. Resultatet har varit väldigt blan, det har kommit upp någon torsk runt en 8 kg och även några sejar och blekor på 2-3 kg. Det är ett riktigt roligt fiske när man går ner på lättare utrustning. Och har det som en möjlighet när det är kraftiga vindar som det har varit nu denna vecka.   

Nu säger prognosen att det ska lugna sig med vinden så vi hoppas att vi kan få komma ut på havet och ta de stora fiskarna snart igen.  

Hälsningar // Calle och Kristian