Artrik fiskedag – Nya campen i Vesterålen!

Efter nedstängningen av vår tidigare camp i Vesterålen passade vi på att testa på fisket i närområdet utav den nya campen och vi har haft besök av Sportfiskarna som blev väldigt taggade när de hörde att man kunde fånga massa olika arter med lättare utrustning och olika tekniker. Detta blev alltså planen och redan den första fiskedagen hade vi lyckats med det mesta, närmare bestämt 11 st olika arter, allt inom ett stenkast från campen och upp till 20 minuter ifrån.

Rådande väderförhållanden för stunden var minst sagt tuffa, med riktigt kraftiga vindar från sydväst och mycket regn. Våra gäster på övriga camper på Lofoten har varit i princip inblåsta varje dag men med den nya utgångspunkten från Stokmarknes och Langöysundet strax utanför öppnades det upp möjligheter i lä från vinden.

Vi riggade lättare haspelsspön, tog med ett gäng tobisjiggar, pillemetetackel, räkor, Libra Lures (doftimpregnerade jiggar) och diverse andra krokar, tackel, pilkar och jigg och gav oss ut. Ganska snabbt checkade vi av fin kolja i matstorlek, vitling, torsk samt sandskädda och en långa (på pillemete). Därefter bar det av mot några grundtoppar för blekafiske vilket var riktigt bra och på första driften hade vi 4 kontakter och landade 3 utav dessa. Med detta avbockat drog vi oss mot fjordens djupare delar i jakt på torsk men blev glatt överraskade av en fin kummel som högg på en jigg för Conny. Vi noterade fler fiskar i frivattnet och den som riktar sitt fiske här med rätt teknik och lite tålamod kan nog bli riktigt belönad. Kummel är inte bara en riktigt rolig fisk att fånga, den är också delikat som matfisk. Conny drog även här en havskatt på samma jigg, vilket var ännu en rolig överraskning då de inte är så vanliga i September men visar på artrikedomen som Vesterålen har under hela säsongen. Vi fick även både sej och lubb, där flera av lubbarna var riktigt fin kvalité och blev matfisk.

Vi drog vidare i jakten på rödspätta och väldigt nära campen lyckades vi få två rödspättor, den största på strax under 50 cm på kort tid innan vi kände oss nöjda för dagen. En mycket rolig fiskedag och jag kan inte minnas när vi senast drog 11 st olika arter på en och samma dag. Det ska bli oerhört kul att se vad nästa säsong har att erbjuda!