Sesongavslutning i Vesterålen!

Da er denne sesongens siste fiskeuke over for denne gang. Høsten har virkelig ankommet nord norge, og temperaturene har droppet ganske kraftig den siste tiden. Heldigvis rakk vi å ha noen fine sommerdager innen det kaldere været kom. I begynnelsen av uken hadde vi svake vinder fra nordøst, og gode og behagelige temperaturer som tilsa at vi kunne ta oss ut på yttersiden omtrent hver dag.

Med noen fine dager fremfor oss, var målet for de aller fleste å variere fisket litt på ulike arter. Fokuset i begynnelsen av uka ble lagt på torskefiske, og da de aller fleste fulgte med til noen grunnere topper på yttersiden, ble det rapportert om et actionfylt fiske! På grunntoppene virvlet det av øiv, og alle båter som var med hadde et bra fiske på både sei og torsk! Selvom snittet lå rundt 6-7 kilo, var det en heftig start for våre gjester som gjorde sin aller første reise til Nord Norge!

Etter å ha fått kjørt litt actionfiske de første dagene, ble det duket for langtur også. Ute på plass var alle toppene så klart toppene fyllt med mellomsei. Flere av båtene hadde det utrolig artig med seifisket, innen de bestemte seg for å gå videre på Langefisket. Ikke helt utenkelig, så tok det ikke mange minuttene før det smalt til med store langer i samtlige båter. En båt rapporterte om et 4-hugg ganske så straks etter at vi begynte fisket. Al dro nok det lengste strådet for dagen med en kanonlange på 21 kilo, selvom det kom flere 15+-fisker under en intensiv periode. Torskefisket denne dagen var noe tregere enn det har vært siste tiden, men det kom likevel opp noen flotte toppfisker på 20 og 23 kilo, med noen andre eksemplarer på 10-12 kilo også.

De siste dagene viste yr at høsten var på fremmarsj. Og etter en hel sommer med gode temperaturer og lite vind, så var det vel bare spørsmål om tid. Men heldigvis rakk flere av båtene å få lagt en hel del tid på Flundre-fisket på yttersiden innen vi skulle få tøffere vær. Og det med et veldig bra resultat! Båt 6 hadde noen veldig bra dager der ute, med første toppfisk på 164 cm! Og bare dagen etter prøvde de seg igjen i samme området, og økte toppfisken til hele 171 cm! Utover dette ble det landet flere fisker rundt metersmerket i samtlige båter. Hvilket ble en helt perfekt avslutning på uken innen regn og vind krøp seg nærmere kysten.

De to siste dagene var det tilnærmet umulig å komme seg ut fjorden, og de fleste valgte derfor å holde seg innendørs og heller nyte av ferien sin. Været kan man dessverre ikke styre, men vi hadde noen veldig fine dager i forkant av dette, så man kan ikke klage!

Sesongen er dessverre slutt for i år, og vi vil takke alle herlige gjester som har besøkt oss i år! Vi gleder oss veldig til å ta i mot dere her på vår nye camp i Stokmarknes neste år. Flyttingen er i full gang, og forberedelsene er allerede i gang for kommende sesong. Gjerne les mer om vår nye destinasjon på vår hjemmeside! Takk for oss i år – Vi sees!

Tight Lines // Jørgen & Alexander