Flundror upp till 186cm och torskar upp till 22 kilo i Havöysund!

Veckan här uppe har vart fantastisk på många sätt och vi har ´stundtals fått kämpa mot vädrets makter och ibland fiskat på ett spegelblankt hav. Vädret har snurrat runt och vänt väldigt fort under veckan, mycke fram och tillbaka men vi har endå kunnat fiske riktigt bra och komma ut på havet varje dag, med undantag för söndagen d vi bara han ut några timmar på morgonen innan. fisket fick avbrytas vid klockan nio på morgonen och vi spenderade sedan söndagen på land. Dock räckte det för att dunka upp några fina flundror just utanför hamnen med topp på 141 centimeter denna morgon.

Vi har vid ett par tillfällen kunnat komma ut till dom riktigt fina torsk ställena, även längre in i fjordarna har vi hittat mängder med torsk i något mindre stolek men fortsatt fina fiskar mellan 5-10 kilo, men när vi kommit ut längre har toskarna vart ,många och stora. I måndags fick vi riktigt bra med stora torskar på ett par olika områden där toppfiskarna blev en på 22 kilo samt en som ser ut att vara i 20 kilos klassen med men blev dock inte vägd.

Även några stora flundror blev det i veckan och stundtals riktigt många, och dom största fiskarna blev en mer speciella då jag körde grabbarna i båt 12 i början av veckan och dom hade under förra årets resa hit inte riktigt lyckats med flundra fisket. Men denna dag satt dom och runt lunch tid så satt dröm fisken på 172 centimeter på kroken, en fisk som för övrigt var något av det stökigaste jag sett och den gick många gånger ner till botten och drygade ut fighten ordentligt och bjöd på ordentlig mjölksyra i armarna för fångstmannen. Den backades även upp med en fin matflundra på 106 centimeter driften efter. Våra finländska gäster var 3 grabbar där bara en av dom har gästat oss tidigare, och dom lyckades landa en super fin fisk på 160 centimeter vilket grabbarna såklart tyckte var helt fantastiskt och dom berättade för mig senare hur dom var helt saliga över detta fantastiska fiske. Jag själv lyckades fånga en riktigt stadig fisk på 186 centimeter när vi under ena morgonen låg på ett spegelblankt hav och fiskade av ett grundflak med god potential. Jag körde lite spinn fiske och drog några kasst då och då när jag såg att det tunnade ut med betesfisk på ekolodet och denna flotta fisk fick bli årets ”hittills” största spinn fiskade flundra på campen. De tobis imiterande jiggarna har verkligen varit outstanding och det är häftigt att se att såpass stora fiskart går för så små beten, som att denna klippte en 150 grams Sandy Andy.

//Douglas & Andreas

N