Hösten i Nappstraumen!

Denna veckan som har varit har det varit mycket fokus på hälleflundran,nu när temperaturen sjunker och gör så att hälleflundrorna börjar gå in grunt nu igen på hösten. Vädret har även visat sig på bästa sida. stundtals av dagarna så har det varit svaga vindar med strålande sol. Ett helt fantastiskt fiskeväder med andra ord.  

En av dagarna så var kristan med en av grupperna och krigade på efter hälleflundra. Det var en trög förmiddag för dem men på eftermiddagen så drog det verkligen igång. De lyckades landa 9 st hälleflundra med en topp på 123 cm den dagen. Dom flesta av fiskarna låg runt 85-90 cm, även ett par av dom var under minimimått så dom fock simma tillbaka snabbt.

Dagen efter dom hade så bra mängd fiske så skulle det börja blåsa på eftermiddagen för oss, så Calle åkte med den gruppen tidigt på morgonen och skulle pröva om vi kunde fånga någon större hälleflundra den dagen. Dagen började med att vi fick två styckna mindre fiskar först men efter det så small det på i ett av spöna i aktern på båten, efter en hård fajt så landade vi nu en fin fisk på 153 cm. som blev den största hälleflundran denna veckan på campen.

Nu laddar vi för en ny vecka i Lofoten!

Hälsningar// Calle & Kristian