Å! 190, 170, 150cm

Då har ännu en vecka rullat förbi oss här på Å! Veckan som varit inleddes med finfint väder där inga restriktioner om vilka områden som var lämpade fanns utan gästerna fick utforska dem områden de ville. Denna vecka har därför verkligen bjudit på ett mixat fiske efter många olika arter med bra framgång. Första dagen körde ett par båtar ut för att testa uerfisket som var lovligt fram till 31a augusti och det tog inte lång tid ute på branten innan det rullade in röda fiskar i båten. Alex som körde ett gäng på yttersidan lyckades ordentligt bra med torsken och kunde efter ett par vändor upp och ner för grundtopparna resultera i två fina lådor med torsk.

Något annat som testats ordentligt den här veckan är fisket efter rödspätta runt lofoten och vi har verkligen hittat ett par fläckar med riktigt fina spättor i bra matstorlek, Största stod Lasse för med en längd på 54 cm och en vikt på en bit över 1,5 kilo tätt efter Åsa och dem andra i båten som även dom lyckades lura ett par riktigt fina exemplar. Detta fiske är otroligt spännande och bedrivs på djup mellan 5-20 meter i detta område med vackra stränder och berg om skjuter rakt upp i luften. fisket bedrivs med lite olika beten men med ett paternostertackel och ett gäng räkor kommer man långt! Man släpper ner till botten studsar tyngden väldigt försiktig på botten med små rörelser för att hålla linan rätt ner för att då och då hålla helt still ock känna efter ifall det är något som är framme och suger i sig räkan.

Flundrafisket denna vecka har varit lite segare men den som lagt ordentligt med tid har blivit belönade med fina fångster. Marcus som körde ett par glada Holländare kunde efter ett par snabba matfiskar gå över på sejfiske och Marcus som var med passade då på att lägga i en betesfisk i modell större, och det tog inte lång tid innan spöt bockar över och signalerar stor fisk! Efter en kalasfight så kunde marcus stoltsera med sitt nya personbästa på finfina 190cm! Detta smittade av sig på gästerna och dagarna efter fortsatte dem konceptet och lyckas landa en magiskt fin fisk på 170cm!!! För gänget i Dannes båt var det ingen annan än Åsa som visade vart skåpet skulle stå med sina första flundror där båda var över metern. Alex som gjort lite försök på grundvattnet har verkligen haft en del action där de varit i kontakt med flera fina fiskar där dem lyckades landa en på 153cm snacka om en magisk fisk på så grunt vatten som 10 meter!

Nu får vi en betydligt tuffare start på nästa vecka och vi får bara hålla tummarna för att det ska bli en bättre väderprognos!

IN I KAKLET

Tight Lines///Daniel, Marcus och Alex