Marulk och Storm från Nappstraumen!

I början av veckan så var det ett fantastiskt väder på Lofoten, havet låg stilla som en spegel en av dagarna. Slutet av veckan så började det blåsa för oss och gjorde så att det var svårt att ta oss ut till de platserna vi ville fiska på. Någon av dagarna så var det så blåsigt så att det inte gick att ta sig ut alls. Det kom en riktig höststorm med regn och rusk över oss. 

De första dagarna så var det många grupper som hade siktet inne på att fånga torsk och sej. Torskfisket var bra  under dom dagarna, det kom upp en hel del fin torsk runt 5-8 kg. Det kom även upp ett par större torskar för några av grupperna. De största torskarna vägde runt en 13-14 kg. Det kom även upp ett gäng  sejar som bonus fisk när vi låg och fiskade efter torsken. Den största dar vägdes in på 13 kg. En av grupperna lyckades även att landa en Hälleflundra runt 90 cm.  

En av dagarna så fångades det en Marulk för en av våra gäster. Den marulken vägdes in på 8 kg som är en fin fisk. Marulken är en riktig drömfisk för många av oss havsfiskar.

På grund av det dåliga vädret som var den sista dagen så var det några av grupperna som krigade sig upp och försökte på rödspätta. Med ett bra resultat med de dåliga förutsättningarna vi hade den dagen. Det kom upp ett flertal rödspättor runt 40 cm. Top Fiskarna var runt 55 cm och ca 1,5 kg.

Nu hoppas vi att vindarna lägger sig så att vi kan komma ut på det stora havet och fånga fler fina fiskar.

Hälsningar // Calle och Kristian