Sommar och stor Flundra i Nappstraumen!

Denna vecka som har varit så har det varit ett helt fantastiskt väder för oss de flesta dagarna. Det har varit sommartemperatur och ett spegelblankt hav. Vi har kunnat stått i t-shirt och bänt fina fiskar. 

Torskfisket har varit riktigt roligt och stabilt under hela denna veckan. Det har kommit upp många fina torskar med ett par torskar som har vägt över 10 kg. Snittet på de flesta torkarna har varit 7-8 kg. De största som har kommit upp under veckan har varit runt 12 kg,som är en bra fisk.

Hälleflundra fisket fortsätter att vara stabilt för oss har på lofoten med ett flertal fiskar landat och flera kontakter om dagarna. De flesta hälleflundrorna som har kommit upp har varit runt 90 cm till 1 meter. Det är en fisk som sticker ut lite extra denna veckan som är en hälleflundra som mättes in på 172 cm som är en riktigt fin fisk. Som en av våra brittiska gäster lyckades fånga under en av dagarna när det också var magiskt väder.

Sej fisket fortsätter att vara bra här på Lofoten,som bjuder på roliga hugg och fajter även många av dem. Den största sejen denna veckan blev en på 13 kg som några tyskar fångade under en dag med sej rejs. 

Hälsningar// Calle & Kristian