Sei-race på lett utstyr i Vesterålen!

Da er både jeg og Alexander tilbake på campen etter hver vår uke ferie, og det var godt å komme i gang igjen her på campen. Vi har denne uken besøk av en større gruppe briter og en gruppe fra Frankrike. Været har vært så som så, men vi har hatt små vinduer der det virkelig har vært vakkert ute. Samtlige dager har vinden virkelig satt i gang rett etter lunsj, og vanskeliggjort fisket. Men vi har også utnyttet morgenene til det fulle!

Det er vanskelig å huske eksakt hva som har skjedd de siste dagene, for det har kommet må så mye fisk. Og selvom snittet kanskje ikke har vært det høyeste denne uka, så har alle våre gjester fått kjenne på tunge stangbøy! Når vi vel har kommet ute en lengre bit, så har det virkelig myldret av liv under båten. Ekkoloddet har til tider vært fullt av fisk, men mest dominert av sei. Våre franske gjester har med seg lettere slow-pitch greier og lette spinnstinger, nettopp til dette fisket! Og det har de virkelig hatt det mye gøy med. Patrick har de siste dagene dratt det aller lengste strådet med en ordentlig fin toppsei på ca 14 kilo.

Under disse mengdene med sei har det også stått bra med torsk, bleka og kolje. Selvom torskene ikke har vært i det groveste kaliberet, så har det fortsatt vært artsrikt og fine fangster. Det har også kommet en del mindre kveiter i båtlagene. Da Patrick og gjengen var inne i en grunnere sandvik og spinnfisket, så smalt han til med en første-kveite på 83 cm. Som forøvrig var 1 cm for kort til å beholde etter de nye reglene kom nå i år. Men likevel bøy den opp til dans, og gav en kul fight! Sam i båt 6 gikk inn for et mikset fiske, og det har vist seg å være en god ide! For da han driftet sakte med vinden i sandvik, kroker han et dasslokk av en spette! Uten å veie fisken, men heller sleppe den pent tilbake, anslo Sam den til å veie rundt 2,5-3 kilo!

Nå ser det endelig ut til at været skal roe seg ned under mandagen, og vi håper at vi kan avslutte denne uka på beste vis! Vi har virkelig vært begrenset av været, og det skal bli godt med noen ordentlig fine dager som nå er fremfor oss.

Tight Lines // Jørgen & Alexander