En riktigt go sommar vecka på Å

Tiden bara flyger förbi denna sommar. Nu startar vi sista veckan i Juli månad allaredan snart är hösten här, Men innan dess måste vi ju skriva lite om vår riktigt härliga sommar vi har på Lofoten och hur fisket går självklart.

Fokus har legat mixat denna vecka hos de olika båtlagen där flundran som vanligt kanske hamnar i fokus, Men sej och torsk har varit riktat på också med blandat resultat. Ganska ovanligt för att vara på Å är att Vi har haft en MASSA Uer inte långt ifrån hamn där de flesta av båtlagen på campen denna vecka varit och fyllt upp lite mat i lådorna. inte varit det största fångsterna av denna art men riktigt kul att vi faktiskt fått dem i sådana mängder. Får se om folk i nästa vecka vill pröva sig på detta också kanske?

Båtlagen Tellnor´s från Borås har fiskat riktigt bra och mycket! De har fiskat alla timmar på dygnet och krigat dagar som nätter. Periodvis har ju fisket varit svårt medan i nästa del av dygnet har fisket kunna vara lite för enkelt. Torskfisket som varit kanske ett lite svårare fiske en andra år helt klart visade sig vara riktigt givande denna vecka med flera fina fiskar mellan 15-18kg i topp. Sej-fisket som nu börjar närma sig sin peak på året ja det är rugit bra just nu med massa av stora sejar upp mot 14-18 kg. De har även i bägge båtar fångat måna fina flundror. Här kommer lite av deras bilder och fiske under veckan!

Mer om veckan som varit har vi haft en go grupp från Storbritannien som fiskat riktigt bra efter Sej och hälleflundra. De har även riktigt in sej” på sej med flugspö vilket alltid blir en härlig snackis på bryggan om kvällarna hur det går. Under näst sista kvällen fick de sej helt upp till 15kg på flugspö och popper fluga!!! helt sjukt

sedan har vi även Terje Pedersen o co som fiskat med oss i en vecka. De började dagarna ganska korta med lite torsk och sej fiske samt så fiskade även de lite uer när vi väl såg hur de andra gästerna fiskat. Största fokus har ju legat på flundra med bra många fina flundror där topp fisken kom i absoluta sista stund för veckan. Vi pratade om att åka hem kl 15 på måndags eftermiddagen för att städa och göra iordning kl 14´52 släpper vi tillbaka en mycket fin hälleflundra på härliga 163 cm som då fick avsluta för denna tur.

Tight lines från Å

Alexander Lindgren, Daniel Freland, Marcus Pettersson och Ludvig Smedjebrink