Bra mängd fiske i Nappstraumen!

Denna veckan som har varit så har det varit mycket fokus på hälleflundra för de gäster som har besökt oss har på lofoten. Vädret har varit helt fantastiskt stora delar av veckan, det har varit ett spegelblankt hav och en bra mängd fiske framförallt efter hälleflundra. Det har även kommit upp ett gäng bonus torskar under tiden man ligger och nöter efter hälleflundran. 

En av dagarna så var Kristan med en av de brittiska grupperna och hade ett lyckat resultat efter hälleflundra. De lyckades landa 10st den dagen som är ett fantastiskt bra resultat i mängd. Storleken var mellan 80 och 117 cm. De hade även med sig en annan brittisk grupp som hade också ett fantastiskt fiske den dagen. Den båten som följde med fick en fantastisk fisk på hela 172 cm. Många av de hälleflundror som har kommit upp under denna veckan har varit runt  100 cm och mindre. 

Torskfisket har varit lurit denna veckan då de största torskarna som har kommit upp har varit bifångster när vi har försökt efter hälleflundra. Top torskarna under denna veckan har luggit runt 12 kg. Även lite sej har kommit upp för våra grupper. De största var runt 8-10 kg klassen som bjuder på en fantastisk rolig fajt.

Det är även några båtar som har gjort ett försök på uer och rödspätta dom dagarn det har varit ett fantastiskt väder, och fått lite variation på sitt fiske. Uer som har kommit upp har varit mellan 1 till 2 kg en fantastisk matfisk. Toppfiskarna på rödspättan har varit runt 1 kg som har kommit upp. 

Tack så mycket för en fantastisk vecka här på Lofoten och nu ser vi fram emot dom kommande veckorna!

Hälsningar//

Calle Kristian & Gustav