Å #11 Samt Sportquest festival!

Ännu en vecka är nu förbi för oss här på södra Lofoten, många häftiga minnen har skapats och och det mesta kommer komma på film från Sportquest vid senare tillfälle! Men för att summera ihop Festivalen så är vi nog alla överens om att den var lyckad, mycket fisk har blivit fångad och en hel del häftiga arter som annars brukar lysa med sin frånvaro har synat insidan på våra båtar. Och som i vanlig ordning så har det kommit ett gäng stora hälleflundror med en riktigt gigantisk toppfisk!

Å#11 Daniel som hade besök av sin pappa Martin bestämde sig för att testa ett pass på flundra och i vanlig ordning så finns det ett mål och det är en stor fisk! Att rikta fisket efter stor flundra kan vara något jävulskt segt och oftast är det många timmar mellan huggen, men vetskapen av vad som simmar där ut gör att man får bra känsla i kroppen även fast det inte alltid händer så mycket. Men ibland så ska det ju även kunna gå snabbare och efter knappa 5 minuters fiske så krokar Daniel i flundra i modell monster!!! och efter knappa minuter fight så bestämmer Daniel att det kan vara bra med lite hjälp under landningen då den verkar riktigt stor, Dannes farsa får då ropa på Alex över radion och efter en 10 minuter kunde Alex hoppa över i Båten och förbereda för landning. och när flundran väl kom upp till båtkanten blev det som en käftsmäll på alla i båten… denna är stor riktigt stor. Alex löser landningen självsäkert och jubel i både Dannes och Pauls båt tjöt över havet! Efter mätning så konstateras en längd på galna 237cm!!! och efter att Alex Klippt ett gäng fantastiska bilder så var det dags för Daniel att släppa tillbaka sitt nya Pb!

Nåväl vi får väll helt enkelt börja med att det fångats flera camprekord, först ut kör vi en havskatt på 8,7kg som gänget i båt 4 stod för, På Å brukar vi inte få havskatt hela tiden men det brukar ändå komma ett par i veckan som bonusfiskar, så helt klart ett fiskeområde vi kommer arbeta vidare kring. men hur som en fantastiskt häftig fisk och alltid kul med camprekord!

Nu till nästa extremt cola art som kommit upp! Och det är inget annat än en riktigt stor marulk som blev fångad under andra dagen, och för att göra hela händelsen ännu sjukare så är det samma person som föregående året fångade en helt enorm marulk på Sportquest festivalen… Han har alltså nu på fått marulk på båda sina två senaste resor i Norge. Efter en väldigt snabb förflyttning med Paul och gänget så kom även denna fisken med på film! Sjukt kul och häftigt inslag till filmproduktionen!

E

Och för att göra veckan ännu mer spännande så vill vi visa er ett nytt camprekord på Å! och i vanlig ordning är det i den berömda Marulksbåten det kommer upp konstiga saker… denna gån i form av piggvar, och inte bara en utan två… Det har alltså inte kommit upp en ända piggvar här på Å sedan campen öppnades men nu så kom det alltså upp två av samma person, hur sjukt är inte det? vikten förblir dessvärre okänd men runt 2-3 kg och en fantastiskt häftig fisk!

Utöver Dessa extremt sjuka bifångster har det även kommit upp en hel del flundra mellan båtarna, vad sägs om Paul, Chris och Marks båt med Alex i Spetsen där det kommit en hel drös fina flundror med topp på magiska 162 cm till Mark, nytt personbästa och ett väl förtjänat sådant. Även Paul och Chris landade en drös fina flundror med en i 150cm i topp för Paul. I år är det verkligen mycket fisk i storlekarna mellan 110cm-140cm sjukt kul då dessa fiskar ofta bjuder på magiska rusningar och intensiva figther.

I slutet av festival veckan så bjöd Paul och Sportquest samtliga gäster och guider på en härlig middag nere på restaurangen där det bjöds på torsktunga och hälleflundra. På restaurangen blev det även blev lite prisutdelning samt tal om om dem olika fångsterna under veckan. Vi Guider på Å, Daniel, Alex, Marcus och Ludvig vill tacka alla gäster samt sportquest för en helt vanvettigt trevlig vecka med massa skratt och grymma fisken som vi kommer ta med oss resten av livet!

Nu taggar vi till inför den nya veckan som redan innlets med fantastiskt väder och magiskar fiskar!

mer om det i nästa rapport!

Tight Lines// Daniel, Alex, Marcus och Ludvig