Mega vecka i Havöysund med 5x 170cm+ Flundror och mycket mer!

Vi har haft en otrolig vecka här uppe och det har varit full rulle med bra väder, bra fiske och otroligt härlig stämning på campen. Vi hade även turen att i Guidebåten inleda veckan med en otrolig fångst varav en Marulk på hela 13 kilo! Det var en fröjd att få hjälpa gästen filéa denna delikata fisk.

F

Flundra fisket har ju minst sagt varit riktigt jäkla magiskt, dock inte alltid antals mässigt men med tanke på antalet stora fiskar på campen så har det sjukt kul! Förutom att fånga stora fiskar, så har jag själv faktiskt fått äran att kroka dom två största fiskarna jag någon gång gjort på spinnfiske, först en magisk fisk på 181 centimeter som slukade i sig min 150g Sand Eel, och ett par dagar senare en till super fisk på hela 170cm som också tog samma Sand Eel! Helt otroligt och förutom detta, båda två på gäddfiske prylar, ett 200g 8,6 ft gäddspö med en kraftig lågprofils rulle, det var precis hur kul som helst. Dagen då jag fick 181an så lyckades Philip i min båt en stund senare dra en magisk fisk han med på 178cm, strax där efter Guidebåten en super fisk på 170cm samt 149cm och vi tappade två riktigt stora fiskar i samma veva, helt sjukt. Ett par dagar senare när jag krokade 170an på spinn så fattade jag inte att den var stor först, men hur som helst så körde jag 13 år gamla max och 13 år gamla Elis denna dag, dom gjorde sin livs första havsfiske resa och fick sig en otrolig omgång då dom hjälptes åt ett tag med att fighta fisken. Dom turades om att pumpa i omgångar men efter ett tag så tog grabbarna in hjälp av Elis pappa Christian som fick göra det avslutande jobbet att pumpa upp fisken så jag kunde landa den. Alla var rörande överens att detta gjorde hela resan, att få se en sån dunder fisk, men vi var inte klara än. Efter detta så hugger det på Elias farfars spö och han krokar i en till stor fisk som visade sig mäta 158 centimeter och vara Dicks livs första flundra, detta var för bra för att vara sant och med några mindre matflundror landade efter detta så var dagen skriven i historie böckerna för grabbarna.

Det övriga fisket har också vart bra i veckan men de stora torskarna har varit svåra att finna, dock lyckades det tillslut komma upp ett par mot 15 kilo, dock bra mängder med fisk, fortsatt galet mycket havskatt och även kolja. I närområdet har vi haft bra mängdfiske på flundra i ett område och det märks att dom har börjat käka tobis, då det ofta smäller när man driftar in över tobis stimmen. Det otroligt fina vädret i veckan har verkligen gjort vistelsen minnes värd för gästerna. Vi tackar samtliga för en fin vecka, på återseende!

//Douglas & Andreas