+200 cm Flundra,Uer och Späkhuggare Från Nappstraumen!

Vilken fantastisk vecka som har varit har i Nappstraumen, det har varit ett blandat fiske med allt från rödspätta fiske på grunt vatten till djuphavsfiske efter uer på +200m. De första dagarna så var det ett fantastiskt bra väder och ett bra resultat på fisket också. I slutet av veckan så kom det lite vind och rusk väder. Det gjorde inget för de grupperna som var här på besök. Alla har varit ute ute på havet och kämpat på. Några av båtlagen har även sett späckhuggare och vikval några dagar. En fantastisk bonus på naturupplevelser som finns här på Lofoten. 

Calle och hans kompisgäng från Göteborgs/Lysekil som har varit på besök denna veckan. Prövade på Uer fisket en av dagarna som visade sig vara kanonväder och förutsättningar för att pröva på att fiska djupt. Under den dagen så kom det upp många fina uer i en bra storlek för mat, även några fina vitlingar kom upp också under den dagen. Storleken på ueren som kom upp låg mellan 1 till 2,5 kg.

Hälleflundra fisket är fortfarande stabilt har från Lofoten. Med många fina fiskar om dagen och mycket aktivitet. Under veckan så har det kommit upp hälleflundra i alla båtlag som har varit ute och försökt efter dom. Snittet på hälleflundran som har kommit upp har varit mellan 90 cm och 1 m fiskar. Det finns även ett par fiskar som har mellan +120 cm. Det är en hälleflundra som sticker ut extra under denna vecka och den är även nr 2 för denna säsongen över den magiska gränsen på 2 m. Fångstmannen för den magiska fisken är William från Göteborg/Lysekil gruppen. Han bände upp en fantastisk fisk på 211 cm. Grymt jobbat och stort grattis!  

Torsk och sej fiske denna vecka har varit svårt. Man har fått letat och haft pannben. Så har man prickat en huggperiod då det blir dubbel och trippelhugg på fina torskar och sejar. Största torsken under veckan blev en som vägdes in på 16 kg. sejarna har varit mellan 2 och 8 kg. Tyvärr ingen över 10 kg klassen men sånt är det ibland.

Det har även varit lite rödspätta fiske för några av grupperna de dagarna som det har varit lite tuffare väder för oss och som har gjort så att vi inte kan ta oss ut på yttersidan på Lofoten. De största rösterna har varit runt 1 kg.

Hälsningar// Calle, Kristian & Gustav