Ännu en gó vecka på Å

Vi på Å har fått tagit del av finväder i stort sett hela veckan. Med det så har vi även lyckats se otroligt många valar! Det har haglat in rapporter med olika valar varje dag. Alexander som var ute med ett gott gäng Danskar fick syn på något otroligt precis utanför campen. En Fenval som var uppe och visade sig bara en liten bit från båten! Utöver detta har det även setts knölvalar, späckhuggare och vikval. Det har även varit en brugd och cirkulerat precis utanför campen.

Fisket har även visat sig vara på topp! Redan första dagen då Marcus rattade båten till familjen Liesout fick de bråka med en större hälleflundra. Ett nytt personbästa blev satt, och hälleflundran mättes in på 189cm! Kanonstart på denna vecka.

Alexander som varit ute med Kasper från Danmark har upplevt otroligt bra mängdfiske efter hälleflundra. Hugg efter hugg har utläst efter varandra, med en riktigt bra snittstorlek.

Det har även varit riktigt bra spinnfiske efter hälle, som Ludvig fick uppleva! Både mängd och storlek har de haft under dagarna med en toppfisk på 148cm.

Sejfisket är fortsatt helt otroligt. Nattfisket efter de större sejarna har varit helt klart det bästa, med stora poppers eller stickbaits där större sejar hugger helt in till båten!

Det har även snackats en del på campen att ett båtlag har hittat en riktigt het fläck där de sätt väldigt stora rödspättor. Något vi guider får kolla vidare på under kommande veckor.

Nu laddar vi upp för kommande vecka med Sportquest Halibut Competition som kommer dra igång kommande dagar!

Tills dess! Tight Lines// Marcus, Daniel, Alex, Ludvig