Bra kveitefiske og hvalsafari i Vesterålen!

De seneste dagene har vi vært velsignet med mye bra vær, og har virkelig hatt mulighet til å komme oss ut på yttersiden. Da gjengen i Guidebåten hadde en skikkelig bra dag i helga med en stor toppfisk på 163 cm, så var det ikke noe tvil om hvor fokuset skulle legges de siste dagene. At det kom opp en så fin fisk satte i gang flere av båtene også, og fokuset ble satt på de store flate fiskene.

Under mandagen var som sagt fokuset satt over på flundrene. Vi testet å fiske samme område som det hadde kommet opp en del fisk siste tiden, uten videre resultat. Etter noen timers nøtande der, satte vi kursen enda lengre ut på et større sandflak, og etter pr drifter kroket Oskar en flott fisk på 111 cm! Det gav en indikasjon på at det var fisk her, så vi la om en ny drift med en gang. I slutten av denne driften kroker Leo en knallfisk på spinnfiske! Alle som har kroket flundrer vet hvor mye disse fiskene drar, og å se Leo fighte denne fisken var en utrolig kul opplevelse! Etter noen gode rusninger kunne vi lande enda en fin flundre på 120 cm!

Tidevannet slakket så av, og flaket fyltes opp med både sei og torsk. Det var derfor dags å flytte seg til en annen plass. Denne spotten har levert bra den seneste tiden, og med en skikkelig stor fisk for bare et pr uker siden på 181 cm. Vi legger derfor driften over denne markøren, og det klipper til i Leo sin agnfisk så fort vi er over denne flekken. Et skikkelig tungt hugg, der Leo gjør alt rett, men dessverre løsner fisken før den i det hele tatt rekker å ruse avgårde. Dette var en skikkelig stor fisk… Det tente nytt håp i Guidebåten, og bare driften etter kroker Eric en flott fisk på spinnstanga! Opp kommer en fin fisk straks under meteren!

Vi fortsatte å kjøre på, men det skjedde pent lite, og vi tenkte på å gi oss for dagen. Da vi drifter over en mindre topp, så ser vi noe stort løfte seg fra bunnen. Ekkoet forsvinner, og det samme gjør spenningen. Oskar var på vei opp med agnet sitt, og vi så ikke lenger noe på ekkoloddet. Helt uviten om at en stor fisk følger agnfisken opp, så klipper det til bare 10 meter under båten! Fisken raser avgårde til bunnen, og gledesropene høres over hele Vesterålen! Det blir en seig kamp, men Oskar kjemper på. Etter noen lange rusninger og headshakes, kunne vi avslutte dagens fiske på topp med en skikkelig flott fisk på 157 cm!

Noen nautiske mil unna oss ligger britene i båt 6, og de har fisket på et litt mer skjermet område. Og da de også var på vei til å gi opp fisket, så suger det skikkelig til hos Rob! Fisken setter avgårde, og Rob sin lange drøm om å fange en flundre var nå et steg nærmere. Etter en brutal kamp mot denne store fisken, kunne Rob lande sin aller første flundre på 165 cm!

På vei hjem fra fisket ble vi omringet av en stor flokk Grindhvaler! Disse merkelige hvalene var virkelig overalt på vei hjem fra fisket, og de hoppet og svømte rundt båten vår i flere minutter. Det var virkelig en heftig opplevelse! Det sies at fjorden er full av sild om dagen, så det kryr av både hvaler og spekkhuggere om dagen…

Tight Lines // Jørgen & Alexander