Kanonstart på artsrike Vesterålen!

Startskuddet gikk av som vanlig på torsdagen, og alle båtene satte kurs mot våre forrige ukes mest leverende torske plasser. Med en gang vi begynner å søke områdene ser vi med en gang at det står fisk i mellomvannet det viste seg fort å være store mengder med pelagisk jaktene torsk. Med en gang våre gjester fikk litt fart i jiggene, hugde det direkt! Hvilket som resulterer i mange fine torsker opp mot 9 kilos klassen allerede de første driftene. Det kom også en del stor seier også de første timene opp mot 10 kilo! Fisket begynte å dø ut kort tid etterpå og jeg (Alexander) bestemte meg for å prøve litt dypere for å finne de riktig fine torskene. Vi beveger oss litt lenger nord øst til en djupkant. Det tar ikke lang tid før pete som står bak meg i båten står med en reel stangbøy! Etter en god fight får han opp en torsk på 14 kilo som også blir hans nye pb!

Dagen etter, var været litt hardere. Jørgen og båten hans bestemmer seg for å teste det spennende lyr fisket vi har, kun ett steinkast unna campen! Med lett spin utstyr satte de kursen ut mot grunntoppene. Det resulterte i mange pene lyr opp mot 5 kilos klassen noe som er vanvittig morro på lettere utstyr! Pete skulle igjen, virkelig å få testet seg igjen når han får noe mye tyngre på. Stanga bøyer seg ned til skaftet å alle skjønner at det er noe langt større som har tatt den mindre lyr jiggen hans. Etter litt tilvenning med den lette stanga får han opp en riktig fin torsk på 11 kilo. Noe som er en rå bifangst når man skal fiske etter lyr!

Jim og hans båt kryssa fjorden med ett mål å fange kveite. De la seg ett veldig kort steinkast unna vår nye camp for 2024. Det tok ikke mer enn 5 minutter før det begynner å hyle i snella en av gjestene. Det viste seg å være en kveite på rundt 100cm!

Tight Lines // Alexander & Jørgen