Magiskt Rödspätta fiske och ännu en flundra runt 2 meter i Havöysund

En fantastisk sommar vecka här i Havöysund är nu slut och vi har fått fiska otroligt många timmar och haft det helt fantastiskt på havet. Som tidigare nämnt så har det kommit upp många olika fiskar i fina format, det är mycket trevligt att känna på den otroliga variationen vi har här uppe. Vi avslutade veckan med en fin dag igår där flundra var fokus men dom var något svårflörtade. Vi lyckades hyfsat snabbt ta en go flundra på 90 centimeter och ett tag senare fånga en riktigt fin fisk på 144 centimeter.

Det var våra Belgiska gäster som tidigare i veckan lyckades dra en riktig monster flundra. Dom hade pumpat upp fisken till båten utan någon fight, och när dom då skulle försöka landa fisken så gick den helt bananas vid båten utan att dom hade lyckats dra igenom kroken, så tyvärr lyckades fisken slita sig loss och simma hem utan en mätning. Men på filmen av händelsen ser man att det är en otroligt stor fisk det var snack om och att den antagligen hade vart i krokarna kring 2 meter om inte en bit över! Dom lyckades dagen efter ta revanche på en fin fisk på 159 centimeter vilket var riktigt kul.

Nu väntas en vecka full av spännande möjligheter och jag hoppas att den nord/ostliga vinden som skall besöka oss hela nästa vecka drar med sig något magiskt!

Tight Lines// Douglas & Andreas

D