+140 cm Hälleflundra & 18 kg Torsk i Nappstraumen!!

De första fiske dagarna var det tufft för gästerna. Vinden tryckte på bra ute på nordsidan så det var riktigt svårt fiske i början av veckan. Det blev mest fiske i närområdet och i vikarna utanför strömmen. Guide Båten körde efter rödspätta med ett lyckat resultat får man säga med de förutsättningarna vi hade. Den största rödspättan som vi lyckades lura mättes in på 50 cm, det kom även upp ett par till runt 40-45 cm. 

Sista dagen så vände allt för oss, vindarna la sig och fisket drog igång. Våra guider Calle och Kristian var ute och guidade dagen. De hade planerat att åka lite längre för att pröva på ett område som brukar vara grymt bra denna tiden på året. Det visade sig att de gjorde helt rätt i det. Kristian hade ett riktigt bra torsk och även några  hälleflundror den dagen. Deras största torsk vägdes in på 15 kg. De fick även upp 3 st hälleflundror under denna dag. De mättes in på 112,100 centimeter, även en under minimimåttet som fick simma tillbaka. Guidbåten som Calle körde denna dagen hade ett grymt torsk och sej fiske där nere. det kom upp flera fina torskar mellan 8- 12 kg. Även ett gäng fina sejar runt 10 kg. På sista stället för veckan så krokade en av gästerna som var i guidebåten på en riktigt fin bleka som fick avsluta veckan för dem. 

En av de Holländska båtarna stannade till på vägen ner när de andra båtarna fortsatte lite längre. De hade och ett grymt lyckat fiske med en fin hälleflundra på 144 cm  och en stor torsk på 18 kg, grymt jobbat av dem.

Har kommer lite mer bilder på några fiskarna som kom upp den magiska sista dagen.

Nu den kommande veckan så ser väderprognosen bra ut så vi håller tummarna och hoppas på att denna veckan blir lika bra som förra veckan avslutades!! 

 Hälsningar // Calle, Kristian & Gustav