211 cm Hälleflundra från Nappstraumen!

Dessa första fiskedagar har har på lofoten har varit fantastiska. Det har varit strålande sol och ett hav som har varit helt stilla. Även så har fisken varit på hygget och aktiva som bara den. Calle, Marcus och Gustav har varit ute och guidat grupperna nu, de har första dagen i  ett helt fantastiskt väder. Det har bjudits på många stora sejar och fina torskar, det är några båtlag som har krigat på efter hälleflundran och har haft ett lyckat resultat. Det är ju en av grupperna som har fångat en riktig drömfisk på hela 211 cm. Som blev även säsongens första 2 m har från Nappstraumen resterande av hälleflundrorna har varit runt 70 cm till 116 cm. Sejarna har varit mellan 5 och 10 kg, de flesta  torskarna som har kommit upp har varit runt 5-8 kg. Det har kommit upp ett par torskar över 10 kg också.

Det var även några grupper som har provat på spinnfisket efter bleka med lättare utrustning vid grantopparna. Gustav var ute och guidade en grupp en dag då de bara försökte några timmar på blekan vid grantopparna. De hade det bra fiske i det fina vädret. Den största för dagen de fick var på ca 4 kg.   Det är ett grymt roligt fiske efter bleka, det är stark fisk och det blir riktigt roliga fajters när man går ner på utrustningen och fiskar med lätta jiggar. 

Nu ser det ut som att det kommer att komma in lite sämre värde på lofoten de sista dagarna nu, vi får bara hoppas att det är så att vi kan komma ut någon dag till på det stora havet. Ni kommer få en ny rapport inom kort och så får vi se om denna veckan kan sluta lika bra som den börjar.

Hälsningar// Calle, Marcus och Gustav