Et mixet fiske og spekkhuggere i Vesterålen!

A

Det har uten tvil vært ende en tøff uke med tanke på været, og det har virkelig påvirket våre muligheter til å begi oss ut på ønskede fiskeplasser. Men vi har også tidvis hatt lengre perioder der vinden har roet seg ned, og det har vi virkelig utnyttet! Uken startet med et gradvis finere vær utover kvelden, så da satte vi i gang en lengre tur ut mot formiddagen, og fisket oss ut mot midnatt.

Dagens mål var nok en gang de store flate. Våren henger fortsatt i her, og tempen i havet ligger fortsatt på rundt 5-6 grader. Hvilket innebærer at fisken fortsatt står veldig grunt. Det legger grunnlag for et veldig kult fiske, og selvom fisken ikke var 100% i støtet, ble det noen fine fangster likevel. Etter noen timers kjemping, så får Erik i Guidebåten en flundre i 90 cm-klassen. I samme drift så står Palle med et større spøbøy, og etter en 100 meter lang rusning oppstrøms, så kunne vi lande hans første flundre på 142cm! Alex kjørte med britene i båt 6 og landet like etter en fin fisk på 130 cm, samt en fisk på ca 110 cm! All fisk kom innom en veldig distinkt kort huggperiode, og da det ikke skjedde noen ting etter pr timer til, så bega vi oss ut på litt torskefiske i stedet. Og torsken var virkelig i støtet! Det ble flere fine fisker opp til 11 kilo, og storseien var også på hugget da vi satte litt mer fart på sakene.

På fredagen var målet flundre og kolje i Guidebåten. Bare minutter inn i andre driften ser Alexander at det kommer opp noe på ekkolddet, og ikke helt feil så klipper en flundre til på Calles jigg. Dermed kunne Calle lande sin førsyte flundre på 92 cm! Det skjedde lite etter denne seansen, og fokuset ble satt på koljen i stedet, med god suksess! Det ble flere fine koljer rundt 2-3 kilo, og Calle fikk også en bra Rødspette som bifangst under dette fisket!

Været ble tøffere de kommende dagene, og det i takt med fisket. Selvom toppene holdt mye fisk, så var de virkelig ikke på hugget. Kun da Calle senket ned en stor agnfisk, klappet det til med en ordentlig fin torsk på ca 14 kilo! Alexander tok også med seg Guidebåten til et av våre nyere steder, og hadde bra action! Ikke lenge etter at fisket startet, kroker Palle en fin flundre på 121 cm helt inne på grunt vann! De så flere fisker komme opp på loddet, men de var vanskelige. Inn i de siste minuttene, så var det Palles tur nok en gang til å få opp en fin fisk på 94 cm! Men dagens høydepunkt var nok at en liten familie Spekkhuggere sirkulerte rundt båten god stund. Noe alle drømmer om å se… Det er virkelig et mektig syn å se disse store dyrene svømme rundt båten.

Alle båter er ut og fisker i skrivende stund, og været har endelig lagt seg. Det ser veldig lovende ut de neste dagene med tanke på været, og vi sikter allerede oss inn på vår velkjente langtur til uka. Et sted som virkelig holder mye stor fisk. Vi har ikke vært der ute på lenge, så vi er supergira på å komme oss ut dit – om været holder seg. Stay tuned!

/

Tight Lines // Jørgen & Alexander