Knallfiske mellom stormene i Vesterålen…

Man kan vel mildt sagt si at uken som har vært, har bydd på alt mellom fint og dårlig vær. I helgen har vi hatt ekstremt sterke vinder fra sydvest, som tidvis har gjort oss helt innblåste. Men søndag ettermiddag så skulle vinden endelig begynne å avta, og de kommende dagene begynte å se veldig lovende ut!

Søndag ettermiddag dro Alex med seg båtene til noen av de nye og mer skjermede områdene vi har fisket. Og fisket virket å holde i seg fortsatt der nede. Bra mengder med torsk på grunna, og det kom opp noen flundrer rundt 90 cm også! Jamie i båt 6 kroket en veldig bra fisk som han estimerte til 150-160 cm da fisken tok betesfisken helt oppe i overflaten og ruset ut mot dypere vann! Dessverre løsnet krokfestet etter nesten 10 minutters fight…

På mandag skulle endelig solen titte frem, og vinden skulle legge seg. Selvom dønningene fra helgens uvær fortsatt var store, så gikk det helt fint å komme seg ut, og vi dro i vei på langtur til en av tidevannstrømmene i området! Starten var ganske seig, men etter noen timers fiske ble det en ordentlig huggperiode. Neill i båt 6 kroket dagens første fisk blant båtene på 116 cm! Og kort tid etter så gikk vi på et tilnærmet dobbelhugg i Guidebåten der både Roger og Jonathan dro sine første to flundrer på 88 og 96 cm! Men det skulle bli sykere… For vi la om vår drift i samme område, og gled opp mot 5-6 meters djup. Jeg går over til Jonathan som står i baugen, og vi begge titter ned for å se om man kan se noe. Og ikke helt feil, så så vi en gigantisk skygge løfte seg fra bunnen og svømte rolig avgårde vekk fra båten. Et eksakt estimat er vanskelig å beregne, men at den var i 2 metersklassen, det er jeg helt overbevist om! Og samtidig som denne fisken løfter seg, og svømmer avgårde, så hører jeg på andre siden av båten at Roger har fast fisk! Dette kan umulig ha vært samme fisk vi så, og jeg skjønte vel heller ikke hvor stor denne fisken var før fisken satte full fart rett ut gode 50-60 meter. I sjokk etter å ha sett dette beistet, så har Roger kroket en annen riktig stor fisk og vi begynner å kjøre etter! Etter en helt ellevill fight inne på 6-7 meter, så syner vi fisken, og får landet en helt utrolig fisk på 172 cm!!

Vi prøvde flere ganger å se etter madammen som var enda større, men vi fant henne ikke… Fisket fortsatte bra for britene og Alexander i båt 6, og de fikk flere fisker i 80-110 cm klassen! Vi var i kontakt med flere store fisker denne dagen, men de er vanskelige å få til hugg. Og vi så flere store markeringer på ekkoloddet… Og ikke minst en gigant på undervannskamera som bare passerte forbi (klippet ligger ute på Facebook-siden vår).

På veien hjem stoppet vi til på flere grunne topper for å gi et forsøk på torsken! Og med godt hell! Vi kom over noen vanvittige stimer med sei, som også holdt større torsker under. Vi fikk flere fine fisker opp mot 12 kilo på grunnere vann, og flere fine storsei opp mot 11-kilosklassen. En helt utrolig bra dag på sjøen, med fine flundrer, stor flundre, store torsker og seier! Svenskene i båt 1 valgte å bruke dagen på torskefiske, og kom over et helt ellevilt torskefiske på grunnere vann! Med torsk opp til 18 kilo, hadde de en helt kanonbra dag!

På tirsdagen var været også veldig fint, og fisket holdt seg bra for alle! Det kommer en spennende rapport om denne fiskedagen i løpet av uka, så følg med! Nå ser dessverre været veldig tøft ut de kommende dagene, og i skrivende stund så blåser det igjen, veldig kraftig fra Sydvest med vindbyger på opptil 28 sekundmeter. Det ser ut til at vi ikke kommer ut i morgen, men vi krysser fingrene for at været skal snu i vår favør. For fisket der ute nå er helt on-fire!

Tight Lines // Jørgen Zwilgmeyer & Alexander Brøther

U