Busväder i Nappstrumen!

Det har varit en tuff vecka för oss i Nappstraumen. Vädret har inte varit på vår sida. Det har varit starka vindar som har mätts upp till 20 m/s och 2 meters vågor utanför stugorna. Tyvärr var det ett par dagar som vi inte alls kom ut på havet. Trots det dåliga vädret så har gästerna härdat ut och inväntar lugnare väder och dragit ut på dagen som på natten. När vi väl har kommit ut på havet så har det varit svårt fiskat på grund av dyningarna. Vi har fått kämpat och krigat på varje stund vi kunnat tagit oss ut. Trots detta dåliga vädret så harar fisket i strömmen fortsatt leverera hälleflundra. Det har kommit upp några flundror runt 90 cm, även så har en av grupperna varit i kontakt med en bättre fisk men som tyvärr klev av efter en hård fajt. När vi har kämpat oss ut på Nordsidan nu de två sista dagarna så har det kommit upp en hel del torsk, även några fina torskar runt 10 kg klassen. Den största torsken stod en av de svenska båtarna för den vägdes in på 14 kg. Grymt jobbar av er. 

Nu hoppas vi att vindarna lägger sig så att vi kan få komma ut på det stora havet på lofoten!

Hälsningar// Calle & Gustav