Grym avslutning med 20kg+ torskar på Å!

Veckan som varit har dessvärre bjudit på ett riktigt busväder där vi först och främst sista dagen lyckades komma ut till dom hetare fiskeplatserna. Med en snittvind på 15 meter per sekund så bygger det kraftig sjö och man kan inget annat att göra än att ta det lugnt på land och socialisera sig med gruppen samt andra gäster över en god middag på restaurangen som i år håller riktigt hög kvalitet på mat och servicen något vi verkligen är nöjda med att kunna erbjuda våra gäster under deras vistelse hos oss.

Näst sista kvällen lyckades samtliga båtar att smita ut i och med att vinden kraftigt avtagit under dagen, vissa båtar valde att köra på torsk och sej i närområdet medans Daniel som styrde båt 6 tog följe med båt 14 mot ett riktigt spännande grundområde lite längre norr på. Marcus som rattade guidebåten kunde efter ett tag rapportera om ett med förutsättningarnas mått helt klart fint fiske med en hel del mattorsk med toppar på ca 10 kilo samt ett par fina sejar, dom andra båtarna lyckades även dom stundtals träffa rätt och landa ett gäng fina mattorskar.

Uppe på grundområdet var det dock segare än förväntat och inte en enda kontakt under dom två första timmarna uppenbarade sig. Men efter en kort förflyttning in bland ett par skär kunde Daniel kroka en flundra på spinn som gästen snabbt fick ta över spöt med och drilla sin första flundra någonsin, och den var ju inte direkt liten… En galen fight mellan skären utspelar sig och första landningsförsöket var på helt sjuka 2,5 meters djup innan den satte av mot den lilla ”djuphålan” på 8 meters djup igen! sjukt häftigt och efter ett par rusningar till kunde äntligen en otroligt fin spinnfiskad flundra på 155cm landas. sjukt kul och andra över 150cm+ på spinnfiske i år på Å.

Sista dagen körde samtliga båtar ett mixat fiske på yttersidan efter både torsk och flundra. Kristian som guidade ett par glada Tyskar i båt 11 hade ett otroligt fint flundrafiske med hela 12 flundror landade på ett par timmar, ingen större toppfisk men otroligt fina matfiskar där tre av dem fick följa med hem och resten simmade tillbaka. Marcus som återigen styrde guidebåtern kunde efter ett tag rapportera in ett gäng fina torskar med 3 st i 20kg klassen med största på grymma 21kg, sen även gästerna i båt 14 gick över 20 kg-strecket och jag tror nog alla dem andra båtarna hade någon torsk över fina 15 som denna årstid är en klart fin torsk!

Nästa vecka får en tuff inledning vädermässigt och vi kommer att köra ett kvällspass med gästerna idag för mätta fiskesuget någornlunda.

Tight Lines//

Daniel Freland, Marcus Pettersson, Kristian Hausken och Ludvig Smedjebrink

V