Oroligt hav!

Vi på Å har verkligen haft en tuff vecka med det nya gänget som har anlänt. Redan från start har det eskalerat med vind och stora vågor som gjort att dagarna blivit kortare och kortare ute till havs. Till slut fick vi kasta in handduken, och hålla oss kvar på land. 

De dagarna vi kommit ut så har många båtlag fiskat riktigt bra! Gubbarna i Oldenbäck gänget har verkligen fått uppleva fisket på Å. Redan första dagen lyckades dom få både stor tork på 10-15kg och även stor sej. De blev även ett nytt personbästa för dom på hälleflundra som mättes in på 160cm!

Vi i guidebåten la fokus den första dagen på att fiska efter sej. Var glest mellan fiskarna och istället var det hälleflundror som dominerade. Vi fick några fina flundror med en topp på 137cm, efter det blev vi tvungna att bege oss tillbaka till campen.

Under andra dagen satta vi kurs mot grundrare vatten för att skydda oss från vågor och vind. När vi i guidebåten kommer fram till den tänkta platsen hinner vi inte ens få i allas beten i vattnet innan det hugger en fin flundra på 120cm på 8m djup!

Vi fortsätter fisket grunt och det dröjer inte lång tid innan det smäller på igen och en fin fisk på 110cm kommer in i båten.

Vi forsätter våran jakt lite grundare och kommer in på 4-5m djup och där vi ser 2 hälleflundror på botten som simmar runt båten, och har smakprov på allas beten innan de väljer att simma vidare. Otroligt spännande fiske när man tydligt kan se hur hälleflundran simmar runt bland  våra beten på bara några meters djup!

Efter detta spännande fiske fick vi bege oss tillbaka till campen, innan vädret skulle bli ännu sämre under dagen.

Nu har vindarna kommit in och vi har 16-17m/s i medel, och 20-22m/s i byarna. Vi hoppas väderprognosen stämmer till kommande dagar. Där både vind och vågor ska komma ner till fiskbara nivåer.

Tills dess! Tight Lines, Marcus Pettersson, Daniel Fredland, Ludvig