Dunderfiske på nye områder i Vesterålen!

Det er en stund siden sist rapport kom fra oss her i Vesterålen. Men siden det, har det skjedd mye! Vi har begynt å utforske nye plasser, og har funnet noen virkelig hete spots for vårfisket. Vi har stort sett vært begrenset av været den siste uken, og har måttet utnytte de små vinduene med godvær for å komme på lengre turer. Men fisket har fortsatt holdt seg bra…

Allerede første dagen så så værmeldingen tung ut, og vi var redde for at vi ble begrenset til nærområdet hele uken. Men vi hadde en luke første dagen der vi kunne komme oss på en langtur, og den tok vi. Fisket tok plass i en av tidevannsstrømmene, og alle båtene hengte på. Det grunne fisket etter flundre holder seg bra, og alle båter lykkes bra. Selvom ingen ”giganter” ble med hele veien opp, så var det fantastisk å se gjestene bende i fine fisker rundt 110-130 cm! Området holdt mengder med fisk, men ikke alle var på hugget, men vi klarte likevel å lure opp mange fine fisker i respektive båtlag!

De kommende dagene var været tøffere, og vi ble begrenset. Mixfisket sto for tur hos de fleste, og det har det lykkes bra med. I guidebåten fant Alex en større stim med storsei, noe som er veldig takknemlig når det blåser inne i fjorden. Amerikanerne i båt 1 kom over et ganske heftig gruntvannsfiske etter torsk ved en sandbank i fjorden, og fikk bra mengder med fisk opp til rundt 10 kilo. Fisket var mixet, og Jörgen i båt 6 lurte til og med en fin flundre på 101 cm i nærområdet i blåsten.

I helgen var det som sagt et tøft vær, men de sydlige vindene tillot oss å ta le av lofotveggen. Alexander dro med seg båt 1 og 2 til et helt nytt område for oss, like utenfor vår nye camp ved Stokmarknes. Er verdt å merke seg at det er et stykke fra vår base nå, men disse plassene vil være betydelig nærmere neste sesong. Dagens mål var flundrefiske, og det tok virkelig ikke lang tid før amerikanerne i båt 1 kroket i dagens første fisk. Og det var heller ingen dårlig fisk! Hele 140 cm for gjestene fra statene, og bare driften etter så klipper de til med nok en fisk på 112 cm! Engelskmennene i båt 2 kom også i kontakt med en lignende fisk på samme plass, og fikk landet en fin fisk på 109 cm!

Med dette ferskt i minne, så var båt 1 og 2 sugne på å dra tilbake ned hit på mandagen. Alex kjørte Guidebåten, og dro med seg båt 6 i den økende midnattssolen ned på langtur igjen på natten. Det viste seg å levere, selvom mange fisker ble mistet, så løsnet det endelig for Erdinc som hadde stolpe ut første dagen og miste 2 bra fisk. For Alex kunne sikre Erdinc sin første kveite på hele 140 cm! Samtidig som dette skjer, så kroker Jörgen i båt 6 en flott fisk på 129 cm inne på 8 meters djup! Båt 1 og 2 hadde en flott sag også, og vi sendte begge båtlag for å teste ut en flott sandvik enda lenger ned. Det drøyde ikke lenge før engelskmennene landet flundre på 110, 113 og 122 cm! På en helt ny spot, ikke langt unna vår nye base neste år! De kunne også fortelle at så fort man kom over brattkanten, sto det mengder med fin torsk også!

Dette var jo for spennende til å ikke gi det et forsøk. Så siste dagen dro jeg med meg alle båtlag sørover forbi Stokmarknes, og skulle teste denne nye plassen. Det kan virkelig ikke ha drøyd mer enn 3 minutter før vi kroker første flundren for dagen inne på 8 meters djup. Vi lander en fin fisk på 112 cm, og fortsetter driften ut mot dypere vann. Og engelskmennene hadde rett; torsken sto på kanten! Ute på 15-20 meters djup hadde vi et riktig torsk-race med fine fisker opp mot 7-8 kilo for det meste. Ikke de største, men veldig kult på lettere spin og små beten. Amerikanerne lå inne litt grunnere, og fikk sekunder senere en fin flundre på 98 cm! Vi la om vår drift inne på 6 meter, og vi begynte å spinfiske. Til og med her inne dro vi på fine torsker, og da etter hvert enda en flundre på 92 cm! Da vi kom ut på 10 meterskurven klipte vi til og med en fin havskatt! Det er virkelig en spennende plass nå på våren med den mengden Tobis som finnes der inne. Det virker som alle predatorer er der inne og jager.

På veien hjem stoppet vi på en topp bare noen minutter fra campen og hadde igjen et heftig sei-race med fisker opp mot 1,05 meter. Under racet får vi dessutom en kjempeflott torsk på rundt 12 kilo! Det ble en herlig avslutning på uken for alle sammen, med et vanvittig mixfiske! Og det er MANGE flere plasser å teste ut der nede som ser utrolig interessante ut.

Nå lades det opp til enda nye fiskeuke her i Vesterålen. Været ser ut til å gi oss utfrodringer i starten av uka, men det skal visst roe seg ned over helgen. Så vi krysser fingrene for at dette stemmer, og at det gode fisket fortsetter for oss! Fisket er virkelig hett nå!

Tight Lines // Jørgen & Alexander