Mixat fiske från Nappstraumen!

Denna veckan så har det varit ett blandat fiske och ett väder som har varit upp och ner. Vi har haft våran holländarna samarbetspartner har som har styrt ihop en  festival. Det har både varit väl bitna  fiskare och förs gången i Norge grupper. Det har blivit spö böj för alla båtar och mycket skratt och många nya fiske minen som har skapat för alla gäster.

För dom grupperna som har varit har på besök under veckan så har det kommit upp en hel del fina fisk. Den största torsken som kom upp var under en dag när vår guide Kristian var ute med en grupp för att visa dom hur det går till har uppe på Lofoten,den torsken vägdes in på 15 kg. 

Det har även kommit upp en hel del stor sej som har bjuder på spö böj och roliga fajter. Dom flesta sejarna har varit runt  5-6 kg med några riktigt fina topp fiskar på 10-12 kg.

Några av grupperna har även fiskar efter  hälleflundra när det har varit mer vid några dagar så att vi har varit begränsad på vilka områden vi kan fiska på. En av grupperna lyckades lura upp en hälleflundra på 125 cm en av dom dagarna. Det är även några andra grupper som har haft lyckan med sig och fånga och få se sina första hälleflundra. Dom flesta har varit runt 80 cm. 

Vatten temperaturen börjar gå upp så det är även ett par båt låg som har gjort ett försök på rödspätta på kvällarna efter fisket. Eller på grund av det blåsiga vädret som har varit har några dagar. Det var en av grupperna som fångade en riktigt fin rödspätta på 59 cm. 

Vi vill tack alla gäster som har varit på besök oss har i Nappstraumen och så ser vi framemot nästa vecka,då det ska göras nya minnen och nya drömmar ska uppfyllas.

Hälsningar// Calle, Kristian & Gustav