Långtur och fin väder I Nappstrumen!!!

De senaste dagarna har verkligen vädret varit på vår sida. Solen har lyst upp Lofoten och svaga vindar har gjort det möjligt för oss att åka långturer.

Redan första fiskedagen dagen så satte några båtar kurs mot ett område med siktet inställt på hälleflundra. Våra guider Calle,Alex, Kristian och Daniel var ute och guidade varsin båt den dagen.

 Efter lite mer en 1 timmes körning så kom alla båtar till det område vi hade planerat att vara på under denna dagen.

Det tog inte många minuter innan första båten med Daniel i rapporterade över radion att dom har landat första hälleflundran för dagen. Det var mycket kontakter och många fina följare för alla båtar fram tills på eftermiddagen. Då började det ropas ut rapport efter rapport på radio. Det gjorde så att alla gäster blev mer och mer taggade. Alexander som körde en av grupperna denna dagen rapporterade ut en fin fisk på 130 cm.

Calle som körde guidebåt hade en gäst vid namn Philip som knäckte koden på en fläk. Han lyckades peta upp 4 st fina hälleflundror på 4 drifter på samma område. Det var bra storlek på alli hip 3 st av dem låg mellan 118 cm till 123 cm. Hälleflundra nr 2 för han stack ut lite extra för dagen och det visade sig var även den största för denna dagen som kom upp. Den mäts in på 144 cm och är en riktigt fin fisk. Det blev även ett nytt PB för Philip så stort grattis till han och snyggt jobbat.Det var riktigt bra snitt på hälleflundrorna denna dagen och det kom upp fina fiskar i respektive alla båtar denna dagen.

Kristian stannade till på några toppar och försökte få någon torsk på vägen hem efter långturen. Efter lite letande så hittade han en kant som torsken och sejen var på. Det landades fina sejar, även någon torsk, precis under 10 kg klassen.

På vägen hem för båtarna så dök det upp en familj späckhuggare som fick avsluta denna fantastiska dag på lofoten.

Det blev en bra start för gästerna och nu ska det avslutas på samma  sätt hoppas vi. 

Hälsningar//

Calle, Alexander, Kristian & Gustav