Finvær, langtur og bitevillige storkveiter i Vesterålen!

Ukens gjester har virkelig fått være med på ett spennende og variert fiske. Første fiske dag var fokuset stort på å finne torsken og storseien. Fisken var veldig spredt denne dagen å det var litt vanskeligere å få de til å hugge. Man kunne tydelig se mengder med fisk denne dagen men det tok litt tid før huggperioden startet. Det ble likevel tatt flere fine torsker opp mot 6-7 kilos klassen samt noen virkelig solide sei rundt 10 kilo. Etter litt tid valgte Alexander som guidet den svenske familien i båt 5 å forsøke på kveite nærmere campen. Vi la oss inne på 10 meter for å sight fiske kveitene, å det tok ikke lang tid før det kom en riktig fin kveite i 20 kilos klassen inhalerte agnseien. Den hadde flere veldig gode rustninger før desverre sena røyk når fisken var rett under båten Etter flere gode hugg å en fisk til som ble mistet, måtte vi i båt 5 se oss slått denne dagen av kveita. båt 1 som lå lengre ute på våre grunne sandområder klarte å få en veldig fin kveite på 122cm! Virkelig en knallstart på første fiskedag!

Andre fiske dag var det en art som var målet å det var kveita, vi setter retning mot en tidevannsstrøm i området. Alexander kjørte guidebåten med båt 1 og båt 6 også med seg. Allerede første driften for dagen. Fikk vi se noe utrolig. Det var en 170-180cm kveite som lagde ett voldsomt liv i overflaten. Vi kunne virkelig ikke tro våre egne øyne. Vi forsøkte å kaste med spinstang etter den uten hell. I samme sekund kroker båt 1 en ordentlig fin fisk som setter full fart mot dypet. Dessverre så ryker fortommen etter en nokså lang kamp. Rett rundt 5 minutter senere ser vi en ordentlig fin fisk komme opp på ekkoloddet. Den sirkulerer agnene til alle på båten, før den omsider inhalerer agn seien til Hampus. Vi skjønner fort at dette er en riktig fin fisk etter at det gir fra seg noen ordentlige hoderistinger og mange utrolig lange utras. Kampen varer ca 15 minutter, før Hampus kan feire med å ha dratt sin første kveite på hele 163cm! Fangst meldingene kom jevnlig utover dagen med flere fine fisker mellom 100cm-130cm På veien hjem bestemte vi i guidebåten for å ta ett lite stopp for å forsøke på torsken også. Det ga full uttelling med en toppfisk på 11 kilo! Og en bonus sei på 10+..

Tight Lines // Alexander Brøther & Jørgen Zwilgmeyer