Nærområdet fortsetter å levere i Vesterålen!

D

Da er vi dessverre ferdigfisket denne uken, og vi har virkelig hatt en kanontrivelig uke her. Været har ikke vært helt på topp, men hva gjør det når fisket leverer rett rundt hjørnet her? Under lørdagens fiskedag, så hadde vi derimot kanonvær, og vi satte seil ut mot Langturen i solskinn og lite vind. Dagens mål var jo å komme i kontakt med de store torskene der ute, og legge litt tid på langefisket. Vi stoppet til på første topp, og kom fort i kontakt med en bedre fisk, men til tross for at torsk var dagens mål, så var det nok en heller flatere figur som hugg til i Henrik sin jigg. Dessverre så løsnet fisken etter bare noen sekunder – men det var en reell fisk! Det ble bra tenning i båten, men det ville seg ikke med torsken. Vi søkte av topper, kanter og Djuphåler. Selvom vi fant mengder med fisk, så var det labert med hugg. Vi håper og tror at torskefisket der ute kommer i gang igjen snart. For vi vet hvor sinnsykt det det bruker å være der ute! Etter timers forsøk på torsk, så har man som alltids en plan B for litt stangbøy ved langekanten. Og det drøyde ikke lenge før vi hadde trippelhugg på lange, og vi kunne lande 3 fine fisk som snuste opp mot 20-kilosmerket…

De kommende dagene skulle vinden dra seg opp igjen fra sydvest, noe som vanskeliggjør fisket og begrenser oss til å holde oss i nærområdet. Til tross for dette, så har vi hatt et fint fiske på de fleste arter. På et punkt så vi hundrevis av fugler som stupte inne i en sandvik, og dro oss bort dit. Det drøyde ikke lenge før vi hadde et veldig kult seirace inne på 10 meters djup(??), og under der fikk vi også en kveite rett under målet. Daniel i Guidebåten fikk også en veldig bra rødspette på jigg samme dag, og da måtte vi ned med spette-tacklene også. Bjørn fikk også en bra på spette på riktet fiske, men det var dessverre ingen mengder med disse fine flatfiskene i området. Det har også kommet opp en hel del fine mattorsk i fjorden her ute, noe som er veldig takknemlig da vi ikke kom oss ut til grunntoppene på yttersiden. Båt 6 hadde i går en veldig lykkad dag med bra flundrefiske også! Filip fikk tidlig en fisk rundt 100 cm, rett etterfulgt av en utrolig fin 150 cm flundre helt inne på grunt vann! Göran fikk kort tid senere en fin fisk straks over meteren også!

I dag så ble det bare en kortere tur i ytterkanten av fjorden for de ulike båtlagene, mest for å lufte seg. Men Alexander fant fort en grunn sandrenne der det sto mye kveite! Derimot var ikke størrelsen på fiskene ikke de største, men en kul opplevelse å se 4-5 kveiter sirkulere rundt jiggene deres. En av fiskene ble lurt til hugg, og måltes til 70 cm. De andre fiskene var nok i samme kaliber også. Det lover i det minste godt for fremtiden! Göran i båt 6 hadde nok en kanondag, der han lurte opp ytterligere en fin flundre på 105 cm. Straks etter skal han ha kroket en mye bedre fisk, som dessverre løsnet etter noen minutters kamp. Det gode flundrefisket holder i seg i nærområdet fortsatt…

V

Nå vaskes båtene, og våre gjester holder på å pakke ned utstyret for denne gang. Vi vil si tusen takk for en utrolig trivelig uke sammen med alle som har vært her. Nå lades batteriene opp til nok en ny uke med vårfiske her i Vesterålen, og vi er veldig gira på å komme oss ut igjen!

Tight Lines // Jørgen & Alexander