Sightfiske i Vesterålen!

V

Man kan vel ikke påsta at de siste dagene har bydd på finvær her for oss i Vesterålen. Det har vært store væromskiftninger mellom nordlige og sydlige vinder. Og selvom solen har skint på oss i noen timer denne uka, ligger det nå et 10 cm lag med snø på bakken. Men det har slettes ikke sakket ned fisket! Selvom vi har fått kjempe i sterke vinder, så har vi kriget på, og fått noen flotte fangster i nærområdet!

Under søndagen tok jeg med meg Roland og Eva i Guidebåten ut en tur i ytterkanten av fjorden. Valgmulighetene er nokså begrenset når det blåser 12 sekundmeter fra sydvest, men vi fant oss en fin og grunn sandrenne ikke langt unna campen. Allerede inn i første drift begynte det å skje ting, og vi fikk inn en fin fisk under båten. Hugget var ikke til å ta feil av, men dessverre satt ikke fisken for Roland. Vi kriget på videre, og hadde flere kontakter. Eva kroket en veldig bra fisk som dessverre løsnet etter 2 minutters fight. Vinden dro seg opp, og vi bestemte oss for å kalle det en dag. Men det gav håp om at de neste dagene kunne levere…

Alexander dro ut med Guidebåten på Mandag, med britene i båt 6 på slep. Vinden skulle avta under kvelden, så planen var å fiske i samme område hvor vi hadde hatt så mange kontakter, for så kjempe seg ut til torskeplassene lengre ut. Ikke lang tid inn i fiskepasset, kunne Eva endelig lande sin første flundre på fine 101 cm! Det ble flere kontakter, men ingen fast fisk før de bestemte seg for å gå ut til torsken. Og torskefisket virker å ha kommet i gang! Eva smalt til med en kjempeflott torsk på 10 kilo, og det kom flere flotte fisker straks under denne vekten på resterende båter også. Etter endt torskefiske, med veldig bra Action! Så var det på tide å dra inn mot campen. Nå hadde vinden lagt seg helt, og Alex bestemte seg for å kjøre sakte over denne sandrenna i nærheten av campen for å se om han kunne se noen flundrer på bunnen. Og det gjorde han.

Første spotter han en fisk rundt 80-90 cm, som kommer rett opp mot jiggen til Roland, og klipper den! For en heftig opplevelse! Men det som skjer etterpå, det er virkelig en helt vill opplevelse. For når fisken gjør en liten rusning, kommer det to større skygger svømmende mot den lille flundren som har tatt. Alexander er kjapp med å slenge ut en jigg til. Selvom interessen var stor for den mindre jiggen som den monste flundren hadde tatt, så skifter den fokus og ”locker” seg helt inn på Alexander sin jigg, og klipper den med en gang! Dobbelhugg! på 8 meters djup! Den større fisken ruser i vei utover, og Roland setter tilbake fisken rundt 80-90 cm forsiktig da de er nødt til å kjøre etter fisken! Under denne tiden svømte det ytterligere en stor fisk under båten som svømte fredelig unna da dette kaoset oppsto. Eva tar over stangen til Alexander, og kan fighte og lande en herlig fisk på 127 cm! Du kan gå inn på vår facebook og se klippet av denne heftige opplevelsen! Alt er på film!

Med dette i baktanke, så var det ikke noen tvil om hva vi skulle finne på den aller siste fiskedagen. Vi dro til noen andre sandrenner i nærheten, og det tok ikke lnag tid før Eva klippet en fin fisk på 98 cm, etterulgt av en liten tass rundt 80 cm som fikk friheten tilbake! Vinden dro nok en gang på, og vi beveget oss nærmere campen. Vi la opp en ny drift, og det kan virkelig ikke ha tatt mer enn 30 sekunder før Roland står med tyngre stangbøy i føren! Vinden gjorde det vanskelig å lande fisken, og spesielt siden det var på så grunt vann, så sto linsa rett ut. Men etter litt kaos og latter, kunne vi lande enda en flott fisk på 107 cm! Like etter får Roland enda en fin fisk rundt 90 cm også. Det var krevende forhold, og selvom vi hadde flere kontakter i de kommende driftene, så bestemte vi oss for at det holdt for denne gangen, og vi dro hjemover. For en avslutning på uka!

Nå er det dags for en ny uke, og endelig ser det ut som at været skal stabilisere seg litt. Fisket er virkelig on fire, og man trenger ikke gå langt nå på våren for å oppleve disse kraftpluggene på grunt vann. Vi ser veldig fram i mot en ny uke, med nye fiskehistorier og minner!

Tight Lines // Jørgen Zwilgmeyer & Alexander Brøther