Super dag med storflundror i Havöysund!

I måndags hade vi en riktig kanon dag här uppe med magiskt väder och ett fiske av absolut världsklass! Vi började dagen 05:00 med att bända torsk, detta begrepp används flitigt i torsk sammanhang här denna tiden på året för det är verkligen extrema mängder torsk där ute, så att hitta dom är inga konstigheter och det hugger stup i kvarten. Storleken var helt okej och vi fick ett gäng runt 10-12 kilo som störst, men detta var inte fokuset för dagen utan när strömmen skulle börja gynna det eminenta flundra fisket så var det dax att sadla om. Med bra storlek på betesfisken åkte vi in till första flundra spottet för dagen och det var ett bra move…

Jag och Andreas körde en dubbel guidning i guidebåten denna dagen då det endast var tre gäster i båten och grabbarna tyckte det lät som en kul idé att ha två guider i båten samtidigt. Våra betesfiskar hann knappt komma ner innan det rev iväg på den största betesfisken på runt 2 kilo som vi hade nere, flundra spottade men kom strax tillbaka och tog betet igen, rusade iväg i full fart och tyvärr missade vi denna. Vi blev lite överrumplade och var nog inte helt beredda, dock var det en mycket fin fisk… I samma drift bränner sedan Stefan ytterligare en flundra! Vi konstaterade endast att dom var i stöten och la upp en ny drift. Då smackar det till ordentligt i Tobbes spö och han krokar sin livs första flundra på 137 centimeter! Men han var inte klar där utan driften där på så smackar det på Tobbes spö igen och han krokar en ännu större fisk som bjöd på en enorm fight och mätte hela 155 centimeter! Nu var det endast Björn kvar som väntade på sin livs första flundra och efter en snabb flytt längre in i en vik så smackar det en fin flundra på 120 centimeter på spinnfiske och Björn njöt av varje sekund av fighten.

Vi lyckades tyvärr tappa ytterligare två fina fiskar denna dagen men dagen gjorde verkligen dagen för gästerna!

Tight Lines// Douglas & Andreas