Kanonstart på Napp!

Gästerna som anlände denna vecka har tagit med sig riktigt finväder! Näst intill stiltje på havet utan större dyningar och ingen vind. Med detta finväder passade vi på att åka iväg en längre tur till havs. Två guidebåtar samt två andra gäng. Planen var att lägga krutet efter hälleflundra på en plats vi vet kan leverera både mängdfiske samt att det simmar några riktigt stora hälleflundror i dessa vatten.

Resan dit för Marcus som rattade ett glatt gäng från Holland blev längre än de hade förutsatt. 

På vägen till den tänkta fiskeplatsen hände det otroliga saker som fick resan att bli både händelserik och häftig!

Första stopped var tänkt att försöka få tag i betesfisk som skulle nyttjas senare under dagen. Men redan vid första nedsläppet väljer en större torsk att bita i våra grejer. När Torsken väl kommer upp mot ytan följer en större hälleflundra efter hela vägen upp till båtkanten och inspekterar torsken! Efter denna uppvisning skickas betena ned ännu en gång ned till djupet för att se vad som händer. Då följer ännu en hälleflundra med upp till båtkanten efter en Sej som fastnat på en häckla! 

Efter en otrolig snabbt byte av bete och en jigg dalar ned mot den nyfika hälleflundran väljer den att hugga bara några meter ned och hela gänget fick bevittna skådespelet! 

Dock slet sig denna hälleflundra och fick simma åter ned till djupet. 

Efter några ärliga försök på att lura något mer där nere på djupet väljer vi att åka vidare till nästa topp för att fortsätta våran färd mot den tänkta fiskeplatsen för dagen. Dock hinner vi inte långt! 

När vi precis fått upp farten kommer en knölval upp och visar sig precis bredvid båten! Otroligt häftig start! Dock skedde detta otroligt snabbt och vi han inte ens ha tanken på att ta fram kameran innan den dök ned till djupare vatten igen.

När vi väl kommit fram till den tänkta fiskeplatsen anländer vi sist av alla båtar som åkte iväg på långturen. 

Detta visade sig vara till våran fördel. När gubbarna i båten precis fått blöta sina beten i vatten hugger det direkt! 

En fin hälleflundra på 84cm!

Efter en kanonstart med både uppvisning av knölval och hälleflundra, samt en fin matflundra händer det inte mycket.

Vi får kämpa in till det sista för att försöka lura upp något. 

Några kontakter men ingen som vill riktigt fastna på kroken. 

Vi snackar ihop oss i båten och väljer att lägga en sista drift för att sedan bege oss tillbaka till Campen. Vilket var helt rätt beslut! 

Precis i slutet av driften börjar ett spö bocka sig ordentlig! 

Det blir riktigt tungt, och en häftig fajt på relativt grunt vatten utspelar sig. Ett par minuter går och vi får syn på hälleflundran. Marcus hojtar till att det är en riktigt bra fisk och landar fisken. Ett rejält glädjerop för alla i båten utspelar! Fisken mäts in på 143cm! 

Inte nog med denna dag, så fick vi även dag två med våra gäster en otroligt fin dag vädermässigt! Där det blev ett rejält mix fiske!

Marcus gästade två goa gubbar från Sverige som ville testa på allt fiske här uppe i Lofoten. Och de fick de verkligen göra! Fina mattorskar, Sejar och Kolja fick de på kroken innan de ville testa på hälleflundra fisket. 

Det tog inte lång tid innan första hälleflundran väljer att smaka på det vi erbjöd nere vid botten. En fin flundra på 80cm som första fisk! Sen tog det inte lång tid innan nästa flundra väljer att hugga! Lite kortare i rocken, och där med fick simma ner till djupet igen för att växa till sig.

Vi har haft två otroligt fina dagar här i Napp med mycket händelser och är otroligt förväntansfulla för att se vad mer 2023 har att erbjuda!

Tills dess! 

//Marcus, Calle, Alexander