Gött avslut med veckans gäster!

Här på napp har ni kanske hört, eller läst i det senaste inlägget, att vi varit ute i både snö och blåst den senaste tiden. Men det har absolut inte stoppat oss för att hålla humöret uppe då vi visste att bättre väder var på ingång!

De tre sista dagarna här i napp har det varit väldigt kallt men med väldigt lite vind. Vilket gjort att vi kunnat ta oss ut och fiska på våra tänkta platser, vilket gett bra resultat! 

Vi har ett rutinerat gäng i vår storhytta på besök. Förra gången de var och hälsade på bände de upp en hälleflundra på hela 230cm! Vilket gett dom ordentligt med mersmak för detta fiske här uppe i Lofoten. 

I år låg mycket fokus på torsk för dessa gubbar, men har även gett några ärliga chanser för hälleflundra. Där de även lyckats bra i år. Fina hälleflundror upp till 120cm har fått syna båten. 

Även en bättre torsk på 19kg som blev veckans största torsk denna vecka! 

Torskfisket över lag har varit väldigt varierande. Vi har fått bra med mattorsk på alla olika djup. Ena dagen får vi torskarna på 50-60m. Medans andra dagen hittar vi dom betydligt djupare.

Det har även kommit upp mycket stor och fin sej! Vi har en hel uppsjö av rapporter på sejar mellan 7-10kg som bjudit upp till en riktigt häftig upplevelse inom fiske.

Summering av sejfisket sa en gäst till oss: ¨Har aldrig någonsin blivit så trött av att drilla så starka fiskar innan!¨

Hälsningar Marcus och Calle!

T

N