Blandat fiske och april väder I Nappstraumen!

Under de senaste dagarna har det snöat,blåst och varit strålande sol på lofoten, ett riktigt aprilväder med andra ord. Trots vädret så har grupperna kämpat på riktigt bra och härdat ut, det har lönat sig.

Vi har haft en grupp Göteborgarna som besökt oss i guidbåten under förra och denna veckan. Det har gått riktigt bra för oss framförallt under de första dagarna.Då vädret och förutsättningarna var bättre för oss än vad det har varit de senaste dagarna. Då de fick se sina första hälleflundror och känna dom vilka krafter såna fiskar kan ha. Under två dagarna guidade Calle detta gänget och det blev två fantastiska dagar på havet. 

Första dagen så fick Bengt sin första hälleflundra i livet, det blev även en riktigt bra fisk för honom som mättes in på 142 cm. Dagen efter landades även en mindre hälleflundra på 118 cm. Det har även kommit upp en hel del fin torsk när vi har varit ute på nordsidan och kört. De flesta torskarna har varit runt 5-6 kg. Vi har även lyckats att peta upp några finare torskar över 10 kg

klassen.

För de andra grupperna som kom i onsdags för en veckas fiske har på lofoten. Har krigat på i solsken och snöoväder. Det har varit svårt fiske och fisken har inte velat vara på hugget. Trots de tuffa förutsättningarna så har det kommit upp några torskar runt 15 kg klassen, även en hel del fina sej runt 6-7 kg började filas på längs med lofoten.

Nu hoppas vi att vädret ska visa sig på den bästa sidan och att det ska bli lite fart på fisken så ska detta kunna bli en grym avslutning för alla grupper! 

Ni får hålla koll och utkik så kommer ni få se mer av oss från Nappstraumen. 

Med Hälsningar // Calle, Marcus