Sesongpreimere i Vesterålen!

Da er endelig sesongen i gang her i Vesterålen også! Båtene er på vannet, og de første gjestene har fått seg et pr dager på sjøen. Selvom været ikke har vært helt på topp, så kjempet vi oss på en lengre tur i går, og fikk fisket en av de strømsatte sundene i området. Det tok ikke lang tid før vi kom i kontakt med fisk. Vi hadde litt stolpe ut de første timene, og mistet mange fine fisker under fighten, men rundt lunsjtid, så kroker Christian i båt 6 en ordentlig stor fisk! Alexander kjører over og bistår under landingen av en skikkelig rugg på 177 cm! På bare 7 meters djup ble det en herlig fight med mye båtkjøring. I respektive båter ble det landet noen fine kveiter rundt 85-110 cm, og Jan med en fin fisk på 130 cm også! Det ble en kanonstart på sesongen, og det er virkelig mye aktiv kveite her på våren. Det fantastiske grunne vårfisket er for fullt gang i Vesterålen!

I dag har vinden gjort det tøft for oss. Vi kom oss over fjorden og fikk testet noen sandrenner, og i første driften landet vi en mindre kveite på 82 cm. Men kort tid etter så dro vinden virkelig til seg, og vi bestemte oss for at det holdt for i dag. Det blåste for mye, og regnte fryktelig.

I morgen blir det nok landligge for oss, men fra søndag og utover så ser være helt fantastisk ut! Og vi håper at vi kan komme oss avgårde på en langtur.. Vi krysser fingrene.

Tight Lines // Jørgen Zwilgmeyer & Alexander Brøther