Galet mängdfiske på skrei! – Nappstraumen

Den senaste tiden har Lofoten verkligen bjudit på fint väder och et galet bra fiske på skreitorsk! Även om vi har haft tuffara dagar der vi har blivit tvungna at ligga i närområdet, så har våra gäster prikkat inn bra på fisket. Under en lite tuffara dag på innsidan av lofotväggen, så var de fortfarande möjligt at fiska effektivt efter torsken. Marcus och Jørgen åkte ut med två norska båtlag och hittade bra med fisk utover formiddagen. Huggperioden var tyvärr ganska kort, men vi landade bra med fisk under 1 timmes race, med fina toppfiskar uppe mot 15 kilo! Flera av båtlagen landade också fina fiskar, och de kom några enkelte torskar upp mot 17-18 kilo.

Sen skulle vädret verkligen gå i våran favør! På søndag tittade solen fram, vinden hadde vridit 180 grader, och havet på yttersidan av Lofoten hadde lagt seg. I dag var våran mekaniker också ute på sjön i en av båtarna, och de tog inte lång tid før Mats hittade et bra et stim med fisk! Jag åkte bort til Mats, samman med flera båtar och mycke vel hade han hittat fisken! Stimmet tryckte långs med botten, men så fort vi kom ner til botten, så började de nappa! Jag kommer inte i håg hur många 4-hugg vi hade denna dag, men de var många. De var konstant action i 3-4 timmar, och fiskarne snittade på fina 7-12 kilo allihopa, med några større torskar som kom mellan. I Guidebåten var fisket också väldigt bra, och Søren landade et grymt eksemplar på ca 20 kilo! Men framfor alt var de mengdarna som fikk alla munnar at glisa i båtarna! En helt underbar dag med massa fisk helt enkelt! Dom är fortfarande här ute…

Dom senaste dagarna har vi nite haft några guidningar, men vi tog i mot våra gäster på bryggan i dag før utcheck. Och alla båtar har i dag prickat rätt på yttersidan i väldigt fina förhållanden. De skulle tydeligen ha varit lika mycke action i dag som senast vi var der ute, och de har även i dag kommit flera fina torskar på 15 kilosmerket! En väldigt bra avslutning på veckan för våra gästar. Tack så mycke för en otroligt trevlig vecka – vi syns nästa år!

Nu laddar vi upp för en ny vecka med skrei-action, och väderet ser lovande ut den kommande tiden. Så håll er uppdaterade på våran hemsida eller på sosiala medier!

Tight Lines // Jørgen, Calle & Marcus