Påskväder i Napp!

Lite tuffare start för våra gäster denna vecka, med mycket vind och stora dyningar. Vilket gjort att vi fått passa på att sticka ut tidigt till havs, för att sedan fiska oss tillbaka in mot mer skyddade vikar. När vi väl kommit ut till de tänkta fiskeplatserna så har vi hittat fisk men varit svårflörtade att hugga för vissa båtar. Medans andra båtar verkligen lyckats och fått uppleva ett roligt fiske efter Skrei.

E

E

Våran Guide Calle hoppade in i båt 7 på morgonen, med ett gäng góa skåningar som första gången kommit upp hit för att testa på havsfisket uppe på Lofoten. Det var lite väl mycket vind denna dag för att kunna åka ut till Skrei fisket. Så planen blev att lägga sig i strömmen som är precis utanför våran camp och fiska efter hälleflundra. Vilket det gjorde helt rätt i! Efter bara någon timmes fiske så böjer sig ett spö i fören i båten och glädjerop i hela båten utspelar sig. Efter en relativt kort kamp kommer hälleflundran upp, och kan mätas in på 130cm! Otroligt bra start för detta gäng!

Calle väljer att lägga om driften igen och bara 10minuter senare står ett spö och bugar igen! Ännu en hälleflundra på kroken!

Ännu en bra fisk blir landad och mäts in på 90cm.

Gubbarna i båt 7 har nu verkligen fått blodad tand för detta häftiga fiske!

Vi i Nappstrumen har ett otroligt bra läge när det kommer till fiskeområden för både Skrei och Hälleflundra. Om det blåser för mycket på det stora havet, kan man nästan alltid åka ut precis utanför campen och testa lyckan efter Hälleflundra!

Tills dess! Tight lines! //Marcus, Calle

T

O

C