Påskevær og bittevillig skrei – Nappstraumen

Nå virker det som at våren begynner å nærmes seg her på Lofoten, og selvom været de siste ukene har vært preget av mye snø og kulde, så har det virkelig vært noen veldig fine dager her. De seneste dagene har det fortsatt ikke bikket plussgrader på målestokken, men det har virkelig vært nydelig med stille vær og strålende solskinn! Og det syntes nok skreien her ute også…

I begynnelsen av uka var været heller trått, og det vi ble nokså begrensa hva det gjelder fiskeplasser. Visse båtlag forsøkte å ta seg ut på ytterkantene, men det var rett og slett for tøffe forhold. Så flere båter valgte derfor under uka å heller fokusere fisket sitt etter flundra. Nordmennene i båt 5 knakk virkelig koden og dro til med et prakteksemplar, bare 2-3 minutter unna campen! Fighten skal visst ha vært helt brutal, og etter noen tøffe minutter kunne de lande en utrolig flott flundre på 165 cm! Det er virkelig et sikkert vårtegn at de store individene tar seg inn på grunt vann her inne. Det kom også opp flere flundrer i andre båter rundt metersmerket.

Men været skulle endelig gå i vår favør, og selvom vi ikke har hatt noen guidebåt denne uka, har vi vært dypt investert i hvordan fisket har gått for våre gjester. Og allerede over telefon for noen dager siden, så fikk Calle en melding om at det var blitt landet en flott skreitorsk på ca 23 kilo! Og da resterende båter kom inn til land, så fikk vi høre at det var landet flere fine eksemplarer over 15 kilo denne dagen i flere ut av båtene. Det ble også landet en flott flundre i nærheten av campen på fine 133 cm!

På lørdag dro Calle ut med et av båtlagene i storhytta, og dagens mål var å finne noe skrei! Samtlige båter på campen satte kursen utover mot djupkanten og begynte sin leting. Calle fant raskt fisken, og det tok ikke lang tid før det ble en 20+ fisk i båten! Selvom skreien for det meste har trykt langs bunnen den seneste tiden, var de langt mer bitevillige i dag! Alt i alt ble det en veldig vellykka dag på campen, med flere fine eksemplarer rundt 20 kilos-merket.

Fisket har holdt seg godt de 2 siste dagene også, men skreien har vært noe vanskeligere å få til hugg. I dag var vi selv ute for å prøve å lokalisere og fange noe skrei. Det var mye fisk å finne, men de sto veldig spredd, og sto fortsatt trykt til bunnen. Vi så ganske raskt at havet her ute var fylt av Lodde, og det samme var de torskene vi fikk også. Antakeligvis er de nokså mette, og vanskelige å lure! Men ikke umulig. På en kort morgentur med «personalet», dro «Mecken» det lengste strådet med en flott fisk rundt 15-16 kilo!

Nå hviler vi opp oss, og venter inn de siste båtene som har vært ute i dag. Noen båter har gått All-in på flundre her ute, og andre var ute med oss på djupkanten – og er fortsatt der. Det skal bli veldig spennende å se hva som har dukket opp hos de forskjellige båtene når vi treffer gjestene våre i havn i kveld! Hold utkikk etter neste rapport – det ser ut som været holder en stund til!

Tight Lines // Jørgen og Calle