Fin avslutning på veckan på Å!

Som nämnt i föregående nyhet så så har vi tampats med vädret i början på veckan, men torsdagen skulle visa sig bjuda på sin allra finaste sida under förmiddagen. 

Daniel som hade sina vänner Hannes och Jakob här under några dagar kunde äntligen få uppleva det fantastiska fisket vi erbjuder här i Norge. Klockan ställdes på 05.00 för att sedan rulla ut med båten ur hamn vid 6 tiden för att bunkra upp med lite betesfisk. efter betesfisk kunde Äntligen Hannes och Jakob göra sitt första riktiga släpp här i norge och efter knappa minuten signalerar Hannes att något tuggat i hans sej i 1,5 kilosklassen, cirkelkroken vrids snyggt in i mungipan på fisken och efter ett par goa stånk kan lyftas från botten och uppenbara sig i det kristallklara vattnet under båtkanten, ingen flundra för Hannes denna gång men en ordentlig torsk en bra bit över 15 kilo! vi börjar ta lite goa bilder när jakob signalerar att han har fisk på, och denna gången är det inget snack om att det är flundra!några goa rusningar senare kunde Daniel landa Jakobs livs första flundra på grymt härliga 110cm, vilken start!

Efter detta så var det dags att söka sig till ett annat område då strömmen vände och det blev för svårt att hålla båten, några släpp på ny betesfisk i form av makrill visade sig vara melodin och efter knappt en minut fiskande i nästa drift krokar Jakob i nästa flundra bjuder på en riktigt go fight och kan efter en stund mätas till goa 105cm. Hannes missade dessvärre efter det ett gäng kontakter men kunde efter en stund även han ställa sig med full spöböj och fighta flundra även han. några goa rusningar senare och en riktigt härlig fight senare kunde Daniel föreviga även denna flundra på bild. En bit bort ligger båt 2 och harvar och kan snyggt rapportera in en ruskigt fin fisk på hela 172 cm som självklart simmar vidare efter beskådning.  

Marcus som rattade guidebåten i måndags kunde i hamn berätta om ett riktigt hälleflundra race med flera landade och ett flertal riktigt goa kontakter där dessvärre fiskarna gick vinnande ur kampen, fiske är fiske inte helt utan anledning. men hur som helst en riktigt fin dag med en flundra på 119cm cm i topp samt ett gäng fina matfluindror mellan 100-110cm. Grabbarna i båt 2 och tre var även dom riktigt heta och kunde i hamnen senare rapportera in ett gäng fina flundror med dom två största på 130 samt 155cm snacka om stabilt  fiskat! Även britterna kunde berätta om ett magiskt fiske på yttersidan efter torsk och sej med flera toppar på 15 kilo av vardera art samt en magisk flundra på 140cm

I tisdags så hände återigen något spektakulärt ute i strömmen, Dagen börjar med att arcus ropar ut på radion att han med största sannolikhet har sett tonfisk som hoppade mitt ute i strömmen. och ber övriga båtar vara observanta på fler händelser på ytan. straxt därefter kan Daniel och Britterna i båt 14 se hur ytan fullkomligt exploderade i yttre delen av strömmen dessvärre var det lite för långt bort för att se om det var tonfisk eller något annat som var uppe i ytan, men vad det än var så var det riktigt stoooooort! Driften efter så smackar dom även upp en fin flundra på 130cm som blir nytt personbästa för Steve!

Marcus och gänget fiskar vidare och helt plötsligt krokar dom i något riktigt stort som efter några huvudsak bara försvann, efter ett gäng väntande sekunder på att fisken ska komma tillbaka så känns det helt plötsligt som om linan gått av Morten börjar därefter veva in den slaka linan och helt under båten får han plötsligt kontakt men något stämmer inte utan fisken börjar simma i sidleds och vad det än är så är den inte liten!  Några konstiga sekunder senare så uppenbarar sig fisken under båten knappt två meter ner och alla i båten kan tydligt se att det är en sillhaj som sitter på kroken hajen tvärvänder efter det in under båten och linan smäller av, Marcus och övriga i båten står därefter med vidöppna ögon och kollar på varandra och ingen kan riktigt fatta vad som hänt. Hajen dom dom krokat var ju inte liten och uppskattningsvis iallafall över 2,5 meter lång. Ett snabbt telefonsamtal till kollegan Alex som sköter kontakten med Norska Havforskningsinstuítutet resulterar i att direkt packar sina saker för märkningsprojekt för haj och flyger upp till oss. I detta nu ligger dom och fiskar riktat efter haj på våra klassiska flundraområden, snacka om sjukt häftigt. Mer om detta i nästa nyhet!

Marcus la efter denna sjuka händelse en ny drift och kan efter en stund rapportera in veckans nya toppfisk på magiska 182cm till gästen Morten i guidebåten.

Nu Inväntar vi nästa veckas gäster och betydligt stabilare väder, ni kommer höra från oss igen inom kort. 

IN I KAKLET// Daniel Freland, Alexander Lindgren och Marcus Pettersson