Tuffa förhållanden på Å

Över en vecka in i augusti är nu redan gjord, och tiden bara flyger iväg!

Veckan som gått har varit lite mer höst aktig minst sagt. Vädret under sommaren har egentligen varit helt okey, kanske inte jätte mycket av värmen men vindförhållanden har gjort att vi ganska få dagar inte kunnat fiska. Detta slog oss i arslet denna vecka om inte annat tyvärr.

Hela fredagen och större delen av lördagen gick lite åt pipan, samt när vi fiskade under lördagen var det tuffa förhållanden minst sagt.

Söndagen kom och på eftermiddagen lade sig havet lite mer till ro. Vi kunde komma åt våra platser att fiska på.

Så söndagen gav vi oss ut strax efter lunch och gjorde vårt bästa i samtliga båtar. 

Svårfiskat! Men för vissa båtar gav det lite utdelning. I guide båten denna vecka har vi våra kära Toril och Vidar Hanger som åkt med oss nu i många år nu. Samt så hade vi även denna dag Andy från Tyskland. Vi börjar dagen som vanligt med att fiska lite agn fisk då målet var hälleflundra för dagen. Lite trögare en vanligt att få tag på agn, tog oss ca 1 timme innan vi kom på plats för första driften. Inga rapporter från övriga båtar och ganska tuffa förhållanden.

Vi missade en fisk efter ca 1 timmes fiske och det tog en lite längre tid innan nästa chans kom igen.

Andy hade tyvärr börjat känna av sjösjuka och hade lite svårt att vara med i samtalen. 

Men plötsligt ser både jag och Vidar hur han slänger sig mot sitt spö som sitter i spöhållaren med en ordentlig bugning. Hälleflundra krokad! Andy dessvärre mår så illa att han lämnar över spöt till Vidar som får drilla denna fina fisk. Upp till ytan kommer en fin flundra som mäts till grymma 127cm! Strax efter detta väljer vi att bege oss mot hamn igen och satsa med mer energi på morgondagen, som ser bättre förhållande mässigt ut.

Måndag morgon och humören är på topp här på Å. Vi lämnar hamn för sikte för agnfisken igen, och vi är snabbt ute och driftar efter hälleflundra igen i guidebåten. 

Några gäster hade gett sig ut lite tidigare men inga direkta fiskar hade kommit upp. 

Efter ca 1 timmes fiske har Vidar en bra kontakt som han tyvärr missar i vid krökningen. 

Vi lägger ny drift i en av Vidars favorit platser sedan tidigare år, och på just denna plats hugger nu dagens första fisk. Direkt märker vi att det är en bra stor fisk på i andra ändan av linan, Efter ett par riktigt goa rusningar och tunga huvudskak kan vi skymta en STOR fisk.

Sätter kveitekroken och direkt inser vi att vi precis säkrat en drömfisk och nytt personbästa för Vidar. Vi mäter fisken till Grymma 176cm efter foton så får denna drottning simma ner i djupet igen. Strax efter detta börjar det hända lite mer bland båtarna och fiskar ropas in över radion. Vi fortsätter fiska efter flundra men byter område helt och inte långt in i nya driften får nu Toril på en kveita som landas och mäts in på 104cm perfekt mat storlek. Ned igen med nytt agn och det tar bara minuter så krokar vi en ny fisk denna gång var det en stor fin bonus torsk som väger in på 16kg. 

Dagen avslutas med att vi tappar ett gäng med snabba hugg innan vi får vår sista som krokas. Efter en kortare intensiv fight landar vi en fin fisk på 106 cm som också får åka med hem till rensbordet.

Men innan dagen är över ropas det ut från radion båt 8, grabbarna från Småland har precis landat en riktig dröm fisk på hela 185 cm. Denna fisk får också simma hem igen efter lite kortare fotosession.

Efter denna goa dag på havet kommer tyvärr vinden tillbaka för att stanna en längre period. Nästa ordentliga tur som görs blir inte förens söndag 14/8 då kan jag säga att vi har laddade grupper som suttit i stugorna nu i 2 dagar. 

Nu får vi se vad havets mysterier har att erbjuda resten av veckan, där vädret ser mycket fint ut kommande dagar!

Vill även passa på att tacka Bo Gustavsson och Oscar Berntsson för denna säsong! Det har varit otroligt kul att er två här på våra Camper! 

Tight lines från Å

Alexander Lindgren, Marcus Pettersson, Daniel freland och Oscar Berntsson