Hawaiisund levererar ännu en magisk vecka

Veckan som gått har bjudit på sagolika förhållanden och fiske upplevelser som gästerna på campen sent kommer glömma. Med den varma luften som passerar fram och tillbaka över området så har det medfört riktigt tjock dimma stundtals vissa dagar, så man på riktigt trott att man kört omkring i ett mjölkpacket ibland. Vi har kört en helt del mixat fiske då torsk, kolja, havskatt och rödspätta varit några arter av stort intresse för de flesta, vi har återkommit många gånger till ett område som varit helt överlägset när det kommer till torsk och bonusflundror har kommit på rullande band. Så under vår första dag för veckan låg vi på ”torska banken” och det tog inte lång tid innan enorma stim med små sej visade sig över hela ekolods skärmarna, för er som vart med på torskfisket här uppe tidigare så vet ni att det oftast betyder att det kommer dunka gött i grejerna! Mycke riktigt så stod det bra med fina torskar under stimmen som ville sluka våra jiggar och pilkar. Så fort vi hade passerat all betesfisk så ser vi hur flundrorna börjar komma in på ekolodet, i min båt small det ett dubbel hugg med två små flundror på 70 och 75 centimeter med en gång samtidigt som grabbarna i båt 11 drog till med en fin flundra på 110 centimeter. Vi fortsatte driva på och det tog bara en liten stund så hade båt 11 ytterligare en flundra på, denna gång en tyngre firre och efter en hård fight på det 60-70 meter djupa vattnet så lyckades dom landa en kanon firre på 154 centimeter, riktigt kul och grym start på veckan. Våra topp torskar denna dag slutade på runt 15 kilo. Våra Norska gäster låg och pilkade i ett annat område och under deras torskfiske så klev det även där på ett gäng flundror, men minnesvårt för dom var när det tog tvär stopp för en av gubbarna och efter otaliga vändor i ytan med fisken så lyckades dom tillslut landa en dröm flundra på 170 centimeter! Våra danska gäster ”luxus båten” och ”prospect båten” som gästat oss flera gånger förr och erhåller det stöddiga all time rekordet på flest fångade hälleflundror på en dag i en båt, ett rekord som jag tror aldrig kommer slås, dom går alltid för mängdfiske på flundra och denna dagen lyckades dom riktigt bra i närområdet till campen med två siffriga+ antal i bägge båtarna vilket var en riktigt fin start på veckan även det.

V

Ett riktigt high light var när jag en av dagarna körde grabbarna i båt 12 där farsan Christoffer och hans två söner Neo och Tim var riktigt taggade på att uppleva ett fantastiskt flundra fiske. Vi dundrade iväg till ett område som håller bra mängder fisk och redan på första driften på tredje kastet så tar det stopp i Neos (11 år) spö och han försöker kroka fisken men tyvärr efter att precis fått spöt till att böja sig klev fisken av, strax där efter när Tim jiggat in sin jigg hela vägen in mot båten så river det till ordentligt och han lyckas kroka en som denna satt ordentligt och efter några goa rusningar på spinn grejerna så kom Tims livs första flundra upp på 78cm, helt fantastiskt och fisken fick såklart simma tillbaka efter några snabba foton. Efter att legat i detta området ett tag och dragit några fler flundror så var det äntligen dax för Chrisoffer att även han få sin livs första flundra på 97cm som small på en liten betesfisk i ett dubbelhugg när Neo stod och pumpade upp en annan flundra. Jag beslutade att vi skulle testa ett annat område på vägen hem för att få lite större flundror, så vi steamade upp till nästa ställe och väl på plats var det bra action även där och vi fångade riktigt många flundror på en fläck där tobisen hade samlats. På en av drifterna så kom det från ingenstans upp ett bättre eko som kom som en raket upp från botten mot en av våra betesfiskar och högg på Christoffers dead bait, det var inget snack och nu stod Christoffer med ett ordentligt böjt spö och pumpade en riktig dröm firre, fisken var inte medgörlig och bjöd på en go fight. Jag kunde efter en stund landa fisken och vi mätte den till 148 centimeter! Helt fantastiskt och glädjen i båten var nu total.

Under söndagen så stod det mix fiske på schemat för engelsmännen i guidebåten och dom andra engelsmännen i Ross båt, vi inledde dagen med att försöka dra några feta spättor, men under ett flertal timmar dundrade vi omkring i mitt absoluta favorit område för stor spätta men dom var som bortblåsta och det spelade ingen roll hur djupt eller grunt vi fiskade, det var absolut ingen hemma eller så hade dom bara gått i ide eller nåt. Så efter detta drog vi och körde flundra istället, vi riktade in oss på stor fisk och räknade inte med så många hugg. Timmarna gick och tillslut så nöp det äntligen en på Rogers spö, men när det var dax att nita dit cirkel kroken så spottade tyvärr fisken… aja vi laddade om och jag meckade upp en riktig ninja drift ute på kanten av grundflaket istället, det skulle visa sig va bra då det på en av tungorna som stack ut tog absolut tväääär stopp i Johns spö och det var inget snack om att det var en stöddig firre. Hans något lätta utrustning fick bekänna färg men vilken underbar fight han fick och upp kom en riktig dröm fisk på 166cm som efter några fina foton fick simma hem igen.

Luxus och Prospect befann sig en av dagarna på långtur och gick för mängd som vanligt, antalet dom lyckades landa låter vi va osagt men dom hade ett riktigt dröm fiske och landade många flundror på 130-150 centimeter med en topp på 158 centimeter, i slutet av veckan kunde dom summera ihop 3 fisk över 150 centimeter och ett totalt antal landade flundror som även det för förbli osagt men det var många! Mats, Inge och Peter rattade ett riktigt bra torsk pass en av dagarna sida vid sida med guidebåten, dom stora torskarna flyttade in lite från dag till dag och just denna dagen hade det flyttat in mycke stora torskar i området och dom hade ett kalas fiske med mycke torskar mellan 10-15 kilo och Mats lyckades dra veckans största torsk på hela 18 kilo!

Nu är det dax för den eminenta Världsmästerskaps tävlingen i flundra fiske här uppe och vi laddar för en full camp och tävlings taggade gäster! Vi tackar alla för en fantastisk vecka, på återseende!

Tight Lines// Douglas Dahlberg & Andreas Hugsén