Kan nog inte bli en bättre start än detta! Å #19

Denna vecka inleds med ett monster till start! Nytt gäng som är superladdade inför kommande vecka, där vi till och med fått till en långtur för för att testa våra chanser. Men den historian kommer senare i detta inlägg.

Vi börjar från dag 1.  Vi har Sven, Marijn, Carlo och Dennis i guidebåten och har siktet inställt på olika arter inför deras vistelse hos oss. Men först vill de testa på hälleflundra fisket första dagen. 

Alexander rattar guidebåten denna dag och väljer att lägga sig lite längre bort från strömmen. När Alexander håller på och instruerar alla i båten hur vi bedriver fisket här stoppar en av killarna ned ett av sina beten till botten. Det dröjer inte ens 5min innan något hugger tag på betet. Några av gubbarna i båten hade inte ens hunnit blöta sina beten innan det small till. 

Alexander inser ganska snabbt att detta kan vara en bättre hälleflundra på kroken. och meddelar alla i båten att vänta med att stoppa ned sina beten. Efter 15-20minuter har de inte ens kunnat rubba fisken från botten. Den vägrar ge vika! 

Alexander ropar ut i radion att de har något väldigt stort på, och vi övriga båtar väntar förväntansfulla på att höra hur det går. 

Det går lång tid. 30-40minuter in i fajten har vi ännu inte hört något på radion. 

Efter en väldigt lång stund kunde vi alla höra hur en exalterad Alexander ropar ut att de precis landat, och säkrat ett monster! Efter kontrollmätning så inser Alexander att detta är nytt årsbästa för denna säsong! 

Helt otrolig start för denna vecka! Endast 5minuters fiske och efter en magiskt kamp så, mäts fisken in på 234cm! Vilket är ett nytt års rekord för oss på NSA, och ett nytt personbästa för Carlo! 

Under nästkommande dag är det perfekta förhållanden för en långtur. Vilket vi inte har kunnat göra så ofta som vi velat. Då detta kräver väldigt bra förhållanden att åka så långt. 

7 båtlag bestämmer sig för att ta följe ut till ’’Vardagsrummet’’. Alexander rattar guidebåten medans Oscar och Daniel har hoppat i två av de andra båtlagen som ska med ut. 

Efter en timmes båt åkande ropar Alexander ut att de nått destinationen och ber alla att sprida ut sig för att få bättre spridning bland båtarna. 

Ännu än gång har Alexander lyckats pricka rätt direkt. När grabbarna i guidebåten släpper ned sina beten så smäller det till direkt! Fajten är igång! Medans de håller på och drillar börjar det rapporteras in att fler har haft samma lycka och starten på denna långtur ser lovande ut!

Några minuter passerar i guidebåten och de förstår att detta är en bättre storlek på hälleflundra. 

Fisken kommer upp och mäts in på 147cm!  Nytt personbästa igen efter bara några minuters fiske! 

Många fina fiskar mellan 80-130cm kommer upp precis i början av deras vistelse i ’’Vardagsrummet’’ Efter denna huggrush dör det ut helt. De får vänta flera timmar innan där drog igång igen. Men de som var på plats fick uppleva en huggrush igen. Där det inte endast var hälleflundra som började hugga. Torskar och en långa lyckats komma upp för att syna båten. 

Efter en riktigt trevlig långtur väljer de flesta båtlagen att fiska sig hemåt mot campen, och passar då på att stanna på några toppar för att testa torskfisket. Några pricker helt rätt och får ett riktigt roligt mängdfiske och bra storlek på torsken. 

Senare på kvällen blir det mycket taktik snack med alla båtlagen som fått riktigt blodad tand för hälleflundra fisket. Båtlag 4 vill verkligen ut igen på kvällen för att testa inkommande vändning på strömmen för bästa resultat. 

Många båtar hakade på den iden och begav sig ut med dom för att testa lyckan.

Söndagen är det Marcus som rattar guidebåten och planen är att köra dubbla pass för att även kunna uppleva sejfisket på natten som är riktigt hett! 

Precis innan de ska bege sig ut kommer gubbarna från båt 4 fram och berättar att de upplevt ett helt magiskt hälleflundra fiske kvällen innan, med en topp på 170cm! Ännu ett nytt personbästa på campen!

På söndagen kommer öven en väl rutinerad person hit, med sin yngre son på 12år. Jakob ’’Terminater’’ har kommit upp igen för att köra en vecka till på våran camp. 

Marcus i Guidebåten rattar ut båten en bit utanför strömmen och lägger första driften. 

Precis innan de ska lägga en ny drift kommer det upp ett riktigt stort eko från botten och ber alla hålla kvar sina beten i vattnet. Hälleflundran kommer upp och tvekade inte ens en sekund på att hugga på betet i fören. Tvärstopp i krokningen och linan bara rusar ut från rullen.  Marcus säger åt alla att plocka upp sina beten ur vattnet och inser att detta är en större fisk. Precis när de får upp sina beten i båten och efter en lång rusning släpper fisken. Kroken hade inte satt sig ordentligt.. 

Precis efter detta har Jakob ’’Terminator rapporterat in att hans grabb precis landat en hälleflundra på 170cm! 

Våran destination Å har verkligen lyckats leverera i år!

Marcus i guidebåten väljer att om samma drift igen utan något resultat, för att sedan fiska sig hemåt mot campen för att  få några timmars sömn innan nattens fiske. Under  dessa korta drifter lyckas de få upp två fina matflundror på 80-90cm.

När de väl plockat upp fiskeutrustningen så rapporterar båt 14 ut att de precis landat en bättre fisk på 130cm, och precis efter detta fått upp en otroligt fin hälleflundra på 150cm!

Det är stekhett här på våran destinanion Å! 

Nattens fiske får ni vänta in till nästa nyhet. 

Tills dess! Tight Lines!

Marcus Pettersson, Alexander Lindgren, Daniel Freland, Oscar Berntson