190cm, 148 cm kveite, 20+kg torsk og kanon vær på Vesterålen!

Lørdag å booket for langtur

Etter at vi guidene fikk fortalt litt om hva langturen til Veberget (Jurassic park) gikk ut på, å hva slags fiske man kan få der ute, tok det ikke lang tid før alle båtene bestemte seg å henge seg på ut dit. Klokka 8 var alle motorene i gang å alle stengene var ferdig rigget, for ett fantastisk vær som møtte oss ved brygge kanten. Med Alexander med danskene i båt 5, å Kristian og Bo i guidebåten. Vesterålen viste seg fra sin vakreste side på veien ut. Med 20 varmegrader og nærmest vindstille var det vanskelig å ikke ha ett smil om munnen. Det ble ett kort stopp ute ved kulen (vest siden) for å få med noen agnfisk ettersom at så å si alt av sei der ute er nokså storvokst. Det første stoppet vårt ute på Veberget ble 38 meters toppen. Ekkoloddet var fylt med fisk, fra topp til bunn! Det var også større jagende fisk under sei stimen som fylte skjermen. Det tok ikke lang tid før den første storfisken ble rapportert. Det var en storvokst torsk på 18 kilo og 125cm! Som båt 5 fikk på en crazy daizy 400 gram jigg. For en start! Det ble fort rapportert inn flere vakre torsker i 10-15 kilos klassen det første stoppet for dagen. Etter en drøy time på den første plassen tok Alexander danskene i båten videre nord, for å sikte virkelig etter kveite. En plass som levert godt med kveite før også. Vi la oss på ett sand bunns parti på rundt 60 meter, å begynte å drifte etter storkveita. Det tok ikke lang tid før Anton i båten min står med en riktig stangbøy å en vanvittig utras som oppfølge. Vi skjønte fort hva det var som hadde innhalert jiggen til Anton. Jeg ber alle sveive fort opp. Fighten varer rundt 20 minutter med flere gode utras. Anton fikk virkelig kjent på hva kveitene her ute har å by på! Alexander sikkret kveita ved siden av båten med, å den ble målt til 148cm! Etter en kort bilde sekvens ble fisken kontrollert sluppet tilbake igjen. Det ble virkelig god stemning i båten med mye latter og brede smil. Alle var virkelig glade for at Anton hadde fått opp sin første kveite noen gang! Kristian i guidebåten som lå enda litt lengre nord enn oss kunne også fortelle like etterpå at de hadde ett bra hugg på den ene stangen men den spyttet ut agnfisken. Men like etter hadde Erik kontakt. Han ga fisken god tid og kroken den perfekt! Etter en kort fight kom fisken sigende opp, en fin kveite på 96cm som ble med hjem. Etter fulgt av dette fikk de også en vakker torsk på 10 kilo.

Båt 6 med Mikael Johanson og båt 2 med Mark turner som kapteiner kunne også rapportere om to flotte kveiter. Båt 6 med en kveite på 105cm å båt 2 med en på 106cm. I mellomtiden hadde båt 1 med Andrew Stabright som kaptein begynt å fiske i områdene rundt langakanten. Der skjedde det en hel del med action! De hadde fått opp en nydelig kveite på 137cm. De hadde også fått på noe på agnfisk riggen som lå midt i vannlaget. Ett ett helt sinnsykt utras å en kort fight var dette en trolig en stor håbrann!

Senere flyttet vi oss til ett annet område lenger sør. Kristian i guidebåten kunne fortelle at det tok 5 minutter fiske stod alle med stangbøy. De var spente på hva som kom opp. Nisse som fisket med en stor makrell hadde på en veldig tung fisk. Fiskene fighet bra, og litt senere bak i båten kom det opp 2 langer. Men de var veldig spente på hvor den siste fisken var, under båten kunne de se en veldig stor fisk komme opp. Det viste seg og være en lange på 165cm og rundt 22kg! Alexander lå like bortenfor å hadde en veldig godt torskefiske med topp fisk i 15-19 kilos klassen og noen bedre langer på rundt 17-18 kilo. Torsken var virkelig i hugget denne dagen å tok alt av agn/jigger vi presenterte for de, å de tok det hardt! Vi hadde opptil flere ganger at alle fiskerne i båten hadde storfisk på hver sin stang.

Alt i alt var dette helt klart en helt vanvittig dag! På vei hjemover så vi en vågehval, som var på tur. Det er alltid kult å se!

Søndag å ny langtur venter.

Det ble bestemt ganske raskt dagen før at det var stemning for langtur denne dagen også. Det er veldig man får sjansen til to dager langtur til Veberget på en uke. Med Kristian og Bo i guidebåten satte alle båtene utenom båt 6 kursen mot Det er bare å nyte disse dagene med stekende sol og flatt hav. Ute på fiskeområdet spredte båtene seg etter hva de ville fiske etter. Noen satset på kveite, mens noen fisket dypere etter lange og uer. Vi fortsatte fiske der det ble tatt kveiter dagen før. Men denne dagen var det ikke like mye fart i fisken. Vi i guidebåten hadde noen kontakter men ikke noe mer. Den brittiske gjengen i båt 1 og 2 fortalte de hadde funnet en plass hvor det stor stor torsk. Så vi la kursen ut dit, da vi var fremme så vi mye sei på loddet. Her fikk vi også med oss noen mat torsker. Men det var ikke like bra for oss som de to britiske fiskerne i båt 1 og 2 som hadde ett godt fiske etter torsk med en topp fisk på 22 kilo!

Da fisket hadde vært litt dårlig bestemte vi oss for og gå nærmere land til ett området det pleier å være stor sei. Vi la oss i en bratt kant og det tok ikke lang tid før Erik kjørte fisk! han fisket med lett utstyr så det ble en lang og morsom fight! Vi hadde truffet seien og straks hadde vi trippelhugg. Erik sin sei var grov og veide 14,5kg og ny pers for han! Vi hadde ett skikkelig sei-race en periode og da blir men sliten i armene! Etter hvert kjørte jeg båten til et grunnere området og der fikk vi torsk fra 7 kilo og oppover.

Også denne dagen ble det tatt en stor lange på 175cm og 23kg

Mandag 190 kveite og stor torsk.

Denne dagen spår værmeldingen stigende vind med opp mot 14 meter i sekundet utenfor Litløya som begynte klokka 10. Vi besteme oss da for å starte dagen veldig tidlig for å komme oss ut mot våre mest leverende kveite plasser ute på vestsiden. Både båt 1 og båt 6 fulgte med oss. Båt 6 med svenskene hadde hatt en kveite på rundt 120cm oppe ved båten men når de skulle lande den løsnet dessverre krokfestet. Men like etterpå kroket de på ny fisk, og denne gangen gikk det bedre. En flott kveite på 90cm fikk de opp. Denne fisken ble med hjem til middag som de spiste sammen senere denne kvelden. For oss i guidebåten gikk det litt tregere så når vinden begynte å bygge seg opp bestemte vi oss for å kjøre til nummer 14 favoriten som var i le for vinden som kom fra nord denne dagen. Målet der var å få noen stor torsk. Etter litt leting i området fant Alexander ett området med jagende sei med større fisk like under! Det resulterte i at Erik i båten fikk opp en veldig vakker å råsterk torsk på 14 kilo. Fisken tok jiggen hans knallhardt å ga fra seg en fin fight. Det var også noe tjukke sei i 5-7 kilos klassen som med glede tok jiggen som vi slapp ned. Imens vi fisket torsk hadde båt 1 dratt mot grunnskallen like utenfor holmsundet. Der kunne de fortelle at de nettopp hadde landet en drømme kveite på 190cm! Fisken hadde tatt en stor agnfisk midt i vannlaget. Etter 40 minutter med 8 utras ned mot 100 meter kunne de endelig sikre drømme fisken! Fisken ble sikret på aller beste vis ved siden av båten. Gratulerer Andrew med en fantastisk kveite! Etter en kort bilde sekvens ble kveita sluppet ut igjen å de kunne se den svømme ned mot dypet igjen. Man kan trygt si at fiskeren kunne legge seg med ett smil om munnen denne kvelden.

Båt 2 kunne fortelle oss senere på kvelden at de hadde fisket like ved Gaukvær å at en diger brugde hadde svømt rett under båten deres. ALT kan virkelig skje her på camp Vesterålen.

Tirsdag en treg dag med noe stor sei å 3 kilos hyse

Siste fiskedag var alle båtene ute for å gi en siste innsats. Men alle båtene kunne rapportere om det samme tregere fisket. Pga mye vind var båtene tvunget til å holde seg inne i fjordene. Båt 1 og 2 fikk mye stor hyse 2-3 kilo. Kristian som kjørte guide båten i dag leverte noen pene sei opp mot 10 kilo å noe mindre torsk. De lå alle i samme området like rundt grunnskallen. Det var mye av de mindre størrelsene på fisken. Men uansett så har denne uka levert stort! Våre grupper har virkelig fått mange flotte opplevelser de sent vil glemme. Det ble en kort fiskedag på alle båtene etter en lang å action fyllt uke.

’Vi i Vesterålen takker gjestene for noen fantastiske dager, og ønsker alle nye gjester varmt velkommen till denne fantastiske destination.

Tight Lines// Alexander Brøther, Kristian Hausken, Bo Gustavsson