Del 2/2 En vecka som skrivs in i historieböckerna!

Vi avslutade förra rapporteringen med Stigs tappade Monster, och Jakob terminator landade monsterfisk på 221 cm. Hur slutade nu måndagens fiske?

Under Måndagen var Alexander ute med familj som är på besök och självklart ska vi försöka hinna med en tur ut på havet och fiska. Lite små guppigt hav letar vi oss mot platser som ligger mer skyddade från de allra värsta, och stökiga partierna. Någon timme efter vi lämnat hamn och hittat betesfisk lägger vi första driften för dagen. Ganska sent runt lunchtid, Efter 40 minuter hojtar bror till i aktern att nu sög något i hans betesfisk, modell större. Han är snabb med att sätta cirkelkroken innan vi hinner säga något så kommer ett huvudskak från denna fisk. Vi inser direkt att detta är kalibern STOR hälleflundra. Upp med övriga spön och beten ur vattnet och full fokus på denna fisk. Efter några minuter in i fighten, står fisken fortfarande kvar på botten och har inte fått in en centimeter lina. Något huvudskak senare släpper äntligen fisken från botten och nu är det bara metodiskt få upp bit för bit. Strax under båten ca 15 meter ned sätter den fart rätt ned igen mot 60m. Andra gången kommer den med snällare upp. När den väl kommer upp till båten sätter jag lite små turbulent, sätter jag på första försöket kveitekroken, och kan säkra fisken. 

Vi kan direkt bedöma denna fisk till en bra bit över 2m, förmodligen slår den personbästa för Christoffer (alexanders bror) som redan har en riktigt stor hälleflundra på sitt samvete för ett par år sedan. Denna fisk mäter in på otroliga 232cm och blir därmed nytt personbästa med 12 cm också nytt NSA årsbästa på hälleflundra.

Tisdag morgon har vi ingen guide ute på havet, utan vi fixar med lite städ och diverse som behöver göras på land. Så en exakt rapport från många båtlag är lite oklar, men att det fortsätter komma up fisk för båtlagen är vi säkra på! 

Under eftermiddagen kvällen får jag ytterligare sms från Jakob där han berättar att hans kompis Michael Nielsen, landat Gigant #14 för säsongen! Men också nummer 6 för VECKAN!!!! HELT galet fiske på Å! Tdigare har det landats som bäst 11 flundror på en säsong över 2 meter, men redan nu ligger vi på 14 st och att man landar 6 st på 1 vecka fördelat på 11 fiskande båtar är bara något helt extra! 

stort grattis till alla som fångat sådana dröm fiskar.

inför sista dagen hade vi lite värre väder inkommande vilket gjorde att många båtar valde att stanna i hamn och ta en tidig utcheck, även för att njuta av ett par extra välförtjänta öl på restaurangen på Å.

Vi hade våra 2 danska båtar som begav sig ut under ett kortare eftermiddagspass, som varade någon timme men även då lyckades de landa några sjuka fångster av hälleflundra! Med topp fisk för dagen på 165 cm! 

Detta fick nu avrunda en helt otrolig vecka på Lofoten Å där vi verkligen ser fram emot hur denna säsongen nu slutar!

Tight lines från Å

Alexander Lindgren, Marcus Pettersson & Oscar Berntsson