190, 185, 183, 182 Stora fiskar nu!

Som de övriga camperna på Lofoten hade vi också en otroligt blåsig start här på Å. Inte förens vid 14-15 tiden var det tänkbart för våra båtlag att ta sig ut på havet. Så det blev sovmorgon för hela gänget, vilket även var nödvändigt efter en tuff resa med med väldigt höga vågor och vind från färjan över Bodö till Moskenes natten innan.

Väl ute till havs var det många av båtlagen som ville starta upp veckan med sejfiske. Vilket nästan alltid är bra, bara efter några minuters båtfärd från campen. Mängdfisket var riktigt bra, med fiskar runt 8-10kg.  Några båtlag väljer att åka in mot hamn för att vara helt utvilade till morgondagen. Men för dom som stannade kvar ute på havet fick uppleva det riktigt bra fisket efter sej. Senare på kvällen, när strömmen kommit igång ordentligt, kom de större individerna upp till ytan för att jaga. Fiskar på 18-19kg som tog uppe i ytan på poppers och stickbaits. Detta fiske är otroligt kul och även utmanade för ens fiskeutrustning, när en utrustning är på max!

Lördagen var havet betydligt mycket snällare mot oss. Men en strålande sol och väldigt lite vind och vågor. När var det dax att sadla om till hälleflundra. 

Många rapporter kom in under dagen med fiskar allt ifrån 80cm till 120cm. Hälleflundran verkade stå överallt, och var väldigt hugg villiga på de flesta beten som presenterades. Det är en fisk som utmärker sig bland mängdfisket. Vi får in en rapport från ett av båtlagen på en hälleflundra som är 190cm! Vilket är en otroligt bra start för denna veckan!

Söndagen kommer och det är finväder idag igen. Gästerna har fått mersmak av hälleflundrafisket och de flesta väljer att passa på att fiska hälle, nu när chanserna är optimala. 

Lite glesare på radion under dagen, några båtlag som träffat rätt rapporterar in några fiskar. De som träffat rätt plats får upplever ett riktigt bra fiske. Hälleflundror på 183cm, 185cm och 142cm. Vilket är helt fantastiskt fina fiskar!

Det var väldigt lokala platser som fiskarna högg på, mot föregående dag. När man väl hittar en fläck är det väldigt bra att försöka stanna kvar i det området under dagen.ggg

Senaste dagen, Måndag kom mängdfisket igång igen, med några fina hälleflundror runt 120cm.  Guidebåten väljer att köra på hela dagen fram till skymning för att ta vara på dagen, med strålande sol och 20 grader i luften. De får syn på ett rejält sejstim på kvällen, som är uppe i ytan och jagar, och väljer då att köra på efter sej några timmar innan de avlutar med några drifter efter hälleflundra. Sejfisket levererar ordentligt och efter någon timmes fiske väljer de att satsa in till slutet efter flundra. 

Efter endast ett par drifter smäller det på ordentligt på betesfisken. Kampen är igång.
Efter en rolig och utmanande fajt med fisken kommer den upp. En rejäl hälleflundra på 182cm!

Fisket över lag denna vecka har varit väldigt varierande, allt från bra mängd fiske till väldigt lokala platser där de större individerna valt att hugga. 

Kan inte säga annat att veckan har startat riktigt bra med 190, 185, 183, 182 och 142cm hälleflundra och ett bra gäng med sejar upp till 18-19kg i topp.

Tills dess! Tight Lines!

Marcus Pettersson, Alexander Lindgren, Kristian Husken