Säsongsavslutning i Nappstraumen!

Nu är den sista ordinarie veckan över i Nappstraumen. Denna veckan som har varit har bjudit på tufft väder för våra sista gäster, tyvärr så har det blåst och snöat rätt mycket som försvårat fisket en del. Nu ligger det snö på bergen och det börjar röra sig mot vinter här upp på Lofoten men den här kommer verkligen Nappstraumens väderskyddade fiskeplatser till sin rätt. Trots tufft väder erbjuder Nappstraumen flertalet fiskeplatser som går att fiska på, även om vinden fläktar på, för både hälleflundra och rödspätta.

Dom flesta dagarna så har vi bedrivit fisket inne i Nappstraumen och det kan vara ett riktigt fiske med väldigt tydliga huggperioder. Vattentemperaturen har gått ner rejält, vilket betyder att området börjar fyllas på rejält med hälleflundra. Toppfiskarna har tyvärr inte visat sig men det har kommit upp flertalet flundror i fin matstorlek runt 80 cm för våra gäster. Rödspättefisket har periodsvis varit väldigt lyckat trots de tuffa förutsättningar. Det kom även upp någon torsk runt 10 kg på under tiden som fisket bedrevs efter hälleflundra.

Som sagt så är den ordinarie säsongen slut för oss har i Nappstraumen men vi väntar ytterligare en grupp i November som skall fiska några dagar. Säsongen 2021 har varit fantastisk på många sätt och det har kommit upp flera fina fiskar och nya minnen är skapade för många av våra gäster som har hälsat på oss här på Lofoten. Vi ser redan framåt mot nästa säsong och är grymt laddade på en fullspäckad säsong med nya fiskeminnen och upplevelser för våra kommande gäster.