Monster flundra och långturer i Nappstraumen!!!

Denna veckan som har varit har bjudit på allt som man vill ha när man kommer upp till lofoten för en veckas fiske resa. vädret har varit som en dröm dom första dagarna. Det är nu bom två sista dagarna som vi har haft lite otur med vädret men det gör ingenting för att dom första dagarna har vi kunnat köra på som aldrig för. 


Redan första dagen så var förutsättningarna på vår sida så vi bestämde att vi startar veckan med en långtur. Det visade sig inte vara helt fel. Det kom upp bra med fiske för samtliga båtar som valde att följa efter guidbåten. Denna dagen bjöd på fina torskar och några mat flundror så det var ett stort leende på alla gäster när vi kom in till bryggan på kvällen.  


Men pricken över riet denna veckan är den magiska dagen som vår guide Calle Hjelm ute med våra sköna Växjö gäster som vi har haft i guidbåten denna veckan. Nu ska han få berätta om vad dom har varit med om denna dagen .

Denna dagen bjöd på kanon förutsättningar ute på nordsidan för alla våra gäster. Det var en go och taggad stämning i guidbåten denna morgonen när vi började köra ut. 
guiden Calle hittade ett riktigt bra ställe där det höll sig ett gäng fina torskar. när vi låg och drog fina torskar efter varandra så plötsligt ropar Jacob som var i guidebåten att han har en flundra som är ute efter den torsken som han hade på när Calle lutade sig över relingen och såg den så insåg han att den var en riktigt fin flundra som var +150 cm.  samtidigt som vi ser denna flundran så är Pär på väg ner med sin betesfisk men han stannar bara ett par meter nedanför båten för att komma över till andra sidan och kolla på flundran som är ute efter en 8 kg torsk. när all i båten står med adrenalin och tystnad för att hoppas att den tar torsken så sticker den iväg i en rackarns fart iväg och så skriker Pär ut att han har krockat på den på sitt spö. spöt står som ett u ner i vattnet och Pär håller i spöt allt vad han kan tyvärr så tappade vi den fisken efter första rusningen ner till botten. Men nu är alla mer taggade än någonsin. Fisket dog av lite efter vi hade på den fisken. Men Calle sa till alla att det är värt allt ligga kvar i samma område för det finns garanterat fler och om vi har lite tur så finns det en större också. Och han hade rätt. Ett par drifter senare så smäller det ordentligt på Jacobs spö och Calle inser att den är en riktigt bar fisk som har klivit på denna gången också. så han ropar ut att alla ska veva upp och sätta in alla spön i båten så vi inte trasslat in oss i denna fisken. Efter en riktigt hård kamp och några varv runt båten men framförallt ett bra samarbete med alla så landar vi denna magiska fisken. När vi har säkrat den och ska börja mäta den så säger Calle att tumstocken räcker inte till så då är den över två meter. vi mätte den till hela 213 cm. Då börjar glädjen och lyckan komma på riktigt. Efter ett bad för Jacob och några bilder så släpper vi tillbaka denna drottningen ner i djupet igen. Vi får ge ett stort grattis till Jacob som har fått sin första flundra i livet och det är en flundra på magiska 213 cm. Denna dagen var inte slut efter detta torskfisket drog igång igen och vi började landa flera fina torskar runt 10 kg  med en topp på 17 kg. Det var ett stort leende på alla i båten när Calle körde in till bryggan på kvällen och det var då vi alla insåg vad vi hade varit med om har i Nappstraumen


Sista dagen Calle körde guide båten så var det kalasväder i gen så vi bestämde oss att dra på en långtur igen men denna dagen hade vi siktet inställt på flundra. Redan in på första driften så landade vi i guidbåten första flundran som var en liten rackare på 83 cm. Så vi beslöt oss att ta en ny drift på samma område och det var ett bar beslut för den driften så hade vi kontakt med två fina flundror och fick ytterligare en flundra på 103 cm. Sen dog fisket ut lite men det kom tillbaka på eftermiddagen igen och då fick vi tre så flundror runt 70-75 cm. Var av två av dom tog i ett dubbelhugg. Återigen en riktig lyckad dag för alla våra gäster har på campen.


Nu sitter vi här och inväntar nästa veckas gäster och är grymt laddade efter denna veckans resultat. Så ni får hålla utkik kommande vecka och se hur det har gått för oss här upp på lofoten. 


Tight lines// Calle Hjelm & Daniel Freland