240 cm kveite landet i Vesterålen!!!

Vi kommer med en oppdatering midt i uka denne gangen. Rett og slett fordi det har blitt landet en enorm fisk her i Vesterålen. Vår egen Guide Håkon Nilsen, forteller her under om opplevelsen av å lande en av de aller største kveitene som noen sinne er tatt på stang…

Denne dagen kommer jeg aldri til å glemme! Det hele starter med en ellers fin dag her i Vesterålen. Vinden hadde lagt seg, det var speilblankt på havet, og det var duket for langtur. Jeg kjørte Guidebåten ut, sammen med båt 5 til denne vanvittige plassen.

Vi hadde fisket en stund uten så veldig mange kontakter. Fisket var litt vanskelig i dag, og sånn er det jo bare noen dager. Vi fikk noen fine torsker og en lange. Det kommer en rapport til m dette fisket, da vi har hatt fint vær to ganger denne uka. Så det har blitt flere langturer med ukens gjester. Selvom fisket var seigt, så hadde vi håpet oppe. Vi fortsatte å lete etter de store torskene, da jeg satt på en litt større sei på tackelet mitt. Det var nå det skulle hugge til, på ordentlig…

Det suger til, og jeg sveiver inn sirkelkroken. Det står bom stille. Helt totalt stille i ca 10 sekunder. D skjønner jeg at dette er noe alvorlig stort, det begynner og svømme avgårde. Jeg sier til alle gjestene i båten at de må sveive opp for dette er noe brutalt stort. Fighten er i gang… Fisken trykker mot bunnen i gode 5-10 minutt, før jeg får løftet hodet opp. Det var utrolig viktig at presset ble holdt, hvis ikke ville dette blitt en langt lengre fight. Da jeg får presset fisken ca 50 meter opp, er det dronningen som bestemte, og satte fart mot dypet nok en gang. Nå kunne jeg ikke gjøre annet enn å holde i greiene. Jeg hadde virkelig ingen sjans til å gjøre noe som helst…

Dette skjer 2-3 ganger, men til slutt får jeg den opp til båten og får se fisken for første gang. Da slår adrenalinet virkelig inn.. Jeg var sikker på at dette var en stor kveite, men at den skulle være så ekstrent stor, det hadde jeg aldri kunne forestille meg… Etter min livs kamp kan jeg endelig sikre min største fisk noensinne. Adrenalinet kicket inn ordentlig, og jeg visste ikke helt hvor jeg skulle ta veien. Vi målte deretter fisken flere ganger for å være helt sikre på lengden. Da kunne vi konkludere med at dette monsteret var ekstreme 240 cm lang, og nytt camprekord i Vesterålen! For en helt ellevill opplevelse, og det var da på sin plass å hoppe uti med drømmefisken for noen bilder! Jeg er fortsatt helt målløs, og det hele har vel ikke gått opp for meg enda… Men det viser nok en gang at det finnes sjømonstre her i Vesterålen også!

Det vil komme en rapport til, til uken. Men vi følte dette måtte deles, for det er virkelig en helt unik fangst! Det har kommet flere kjempekule fangster fra Vesterålen denne uken, så det er bare å glede seg til neste rapport! De kommende dagene ser tøffe ut, og vi blir nok noe begrenset fiskemessig.. Dessverre kan vi ikke styre været!

Tight lines // Håkon Nilsen & Jørgen Zwilgmeyer